nedelja, 25. avgust 2019.

Kraljevački maturanti plesom na gradskom trgu obeležili kraj školovanja

Objavljeno: 17.05.2019. | autor: KV Novosti -on line

U Kraljevu je danas , tačno u podne , na Trgu srpskih ratnika zaplesalo 1126 maturanata iz devet kraljevačkih srednjih škola i na taj način , po tradiciji dugoj već petnaest godina, obeležilo kraj svog srednjoškolskog obrazovanja.

A te 2005 godine kada je započela  manifestacija „Maturski ples“  u Kraljevu Udruženje građana „Prijateljstvo za nova vremena“,  je i iniciralo njeno održavanje  na gradskom trgu  u saradnji sa gradom Mariborom i Plesnim savezom Slovenije koji je idejni tvorac ove manifestacije.

U proteklom periodu od kada maturanti Kraljeva plešu u okviru manifestacije „Maturski ples“ četri puta je ,zajedno sa  nekolicinom gradova iz Srbije i drugih zemalja Evrope, rušen Ginisov rekord broja učesnika .Ove godine u isto vreme plesali su maturanti  iz još 20-ak srpskih  i 50-ak evropskih gradova.

Ples na Trgu srpskih ratnika pratio je i veliki broj građana Kraljeva a učesnike „Maturskog plesa“ i sve posmatrače ,mahom uzbuđene roditelje i rođake maturanata ,pozdravio je gradonačelnik grada Kraljeva dr.Predrag Terzić poručivši im da se od njih očekuje da budu odlični studenti i dobri radnici te da se ,po završenom školovanju vrate u Kraljevo kako bi ga zajedno razvijali.

Broj pregleda: 249

Komentari su zatvoreni.