sreda, 24. juli 2019.

Džez na obali Ibra

Objavljeno: 13.09.2018. | autor: KV Novosti -on line

Kraljevo će ,15. i 16. Septembra , po osmi put, biti domaćin  Internacionalnog džez festivala „JazzIbar“ potvrđeno je na danas održanoj konferenciji za štampu u sedištu Kulturnog  centra „Ribnica“ iz  Kraljeva. Festival u subotu otvara Jazz pulse trio iz Beograda. Trio iza sebe ima veliki broj klupskih nastupa i koncerata, a čine ga Vladimir Mandarić (gitara), Nikola Mirosavić (truba) i Sava Ramjanac (kontrabas).Iste večeri  predstaviće se makedonski sastav Kabadayas, čiji se muzički pravac zasniva na kombinaciji tradicionalne muzike i različitih ritmova preko džeza, fanka, dram end bejsa. Subotnjer veče završava Irie Fm iz Beograda koji meša različite pristupe pop muzici, i povezuje ih, bez mnogo osvrta na žanr, tako da zvuk benda varira od pesme do pesme.

U nedelju, 16. septembra prvi nastupa bend Hashima koji je za kratko vreme postao nezaobilazan deo srpske autorske džez scene. U 21 čas nastupa Uroš Perić – Ray Charles Tribute. Uroš Perić je slovenački pijanista, pevač i tekstopisac. Postao je poznat po sjajnim interpretacijama pesama iz zlatnog doba bluza, džeza i soula, ali i po svojim autorskim kompozicijama. Belog Rej Čarlsa, kako ga nazivaju u svetu muzike, pratiće The Mambo Stars, naš najstariji i najuspešniji ansambl sa repertoarom orijentisanim ka latino muzici, sastavljen pretežno od članova Big benda RTS-a. Ovogodišnji „JazzIbar “ zatvoriće jedan od najaktivnijih i najboljih srpskih bluz bendova Texas Flood. Ovaj bend svoj zvuk temelji na uticajima Stivija Rej Vona, Džimija Hendriksa i grupe Led Cepelin.

Ovu manifestaciju  organizuje  Kulturni centra „Ribnica“ Kraljevo, koncerti se  održavaju u subotu i nedelju na Trgu Svetog Save i besplatani su za posetioce.

Broj pregleda: 447

Komentari su zatvoreni.