ponedeljak, 03. avgust 2020.

U Kraljevu,od danas,bez podataka o broju testiranih i broju pregledanih testova

Objavljeno: 19.05.2020. | autor: KV Novosti -on line

U današnjem saopštenju  Gradskog štaba za vanredne situacije na teritorij grada Kraljeva se konstantuje da je epidemiološka situacija neizmenjena u odnosu na prethodni dan i da nisu registrovani novi pozitivni pacijenti, tako da je od početka epidemije do sada, na teritoriji grada Kraljeva, evidentirano ukupno 51 lice pozitivno na „SARS-CoV-2“, koji izaziva zaraznu bolest „Covid-19“.

Ono što ga razlikuje od predhodnih saopštenja istog organa je da je, danas, izostao podatak o broju novo testiranih građana pa onda i podatak o procentualnom odlosu između broja testiranih i broja pozitivnih nalaza što je bitno za procenu trenda kretanja epidemije.

Da li ova promena ima veze sa činjenicom da se,od juče, svi uzorci koji se uzimaju na teritoriji grada Kraljeva,testiraju u laboratoriji „Vatreno oko“ u okviru Kliničkog centra Srbije a ne više u Veterinarskom specijalističkom institutu u Kraljevu, nismo uspeli da saznamo.

Današnje saopštenje Gradskog štaba za vanredne situacije na teritorij grada Kraljeva se odlikuje i još jednom novinom a to je najava padavina u većem obimu. Zbog narandžastog meteoalarma RHMZ, postoji mogućnost da količina padavina u većini mesta na teritoriji Kraljeva bude od 20 do 40 l/m2 u narednom danu što može uzrokovati probleme na lokalitetima koji su prepoznatljivi kao ugroženi u vreme obilnih padavina.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 260

Komentari su zatvoreni.