četvrtak, 09. juli 2020.

U Kraljevu, ubuduće, bez izjava političara na medicinske teme

Objavljeno: 18.03.2020. | autor: KV Novosti -on line

 „Građane Kraljeva će , ubuduće , na stručno medicinske teme informisati dr. Aleksandar Macan , direktor Zavoda za javno zdravlje u Kraljevu i dr. Radovan Čekanac , pukovnik u penziji , poreklom iz Kraljeva, koji je bio profesor na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu i koji je u penziju otišao kao pomoćnik načelnika Vojnomedicinske akademije“ rekao je , danas ,posle III sednice Gradskog štaba za vanredne situacije dr.Predrag Terzić Gradonačelnik Kraljeva.

Pojačanje Gradskog štaba za vanredne situacije -Pukovnik prof.dr.Rade ČekanacFoto:Z.Ljubojević

Osvrnuvši se na prva iskustva iz rada Štaba od je rekao da „funkcionišemo kao tim odgovornih ljudi koji se bore da spreče nastanak epidemije korona virusa i na našoj teritoriji, odnosno trudimo se da smanjimo posledice“.

Štab je doneo mere, koje se odnose na način funkcionisanja gradskog i prigradskog javnog prevoza na teritoriji grada Kraljeva , koji će , ubuduć e, počinjati sa radom  5.00 sati i završavati  do 19.30.

Gradski štab će uskoro ,po dobijanju  preciznih informacija o načinu dobijanja propusnica za privredne subjekte koje imaju radnike i u drugoj i trećoj smeni , o tome obavestiti zainteresovanu javnost, a Regionalna privredna komora Moravičkog i Raškog upravnog okruga treba da obavesti Privrednu komoru Srbije o svim privrednim subjektima sa teritorije Raškog i Moravičkog okruga koji rade posle 20.00 časova.

Kraljevu će biti potrebna pomoć i radi održavanja javne higijene u javnom prostoru, kako bi mogli da održe grad čistim u onoj meri u kojoj je to moguće za vreme vanrednog stanja.

Na sednici Gradskog štaba doneta je i odluka da se obrati Republičkom štabu za vanredne situacije sa zahtevom za određenom ličnom zaštitnom opremom – maskama , rukavicama, mantilima, ali, kako je naglasio gradonačelnik, proporcionalno broju stanovnika u Kraljevu, jer mi smo solidarni , budući da će biti potrebno i drugim lokalnim samoupravama.

Sa III sednice Gradskog štaba-Foto:Z.Ljubojević

Novinarima su predočeni podatci po kojima, od proglašenja vanrednog stanja, i pored apela da se ne prave kućne zalihe, prema statistici Regionalne privredne komore, ulje je kupovano 126% više nego pre vanrednog stanja, brašno 201%, šećer  me 223%, toalet papir 210% više.

Zato je ponovljen apel  sugrađanima da to,ubuduće,  ne čine i da budu,više, solidarni.

Prema informaciji iz Zavoda za javno zdravlje Kraljevo dobijenoj od Instituta za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“, uzorak pacijentkinje koja je juče testirana na Covid-19 je negativan, pa u Kraljevu do danas nema zaraženih koronavirusom.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 333

Komentari su zatvoreni.