utorak, 30. novembar 2021.

Startovao XXIX „Srebrni kazan“

Objavljeno: 06.09.2019. | autor: KV Novosti -on line

Takmičenjem u pripremanju riblje čorbe danas je ,u Kraljevu, počela XXIX turističko- kulinarska manifestacija „Srebrni kazan“koju organizuje Turistička organizacija grada Kraljeva.

Do pre osam godina bila je to, samo ,smotra kulinara ,profesionalaca i amatera , u pripremanju pasulja i , u Kraljevu , a i šire bila je poznata kao „Pasuljijada“.

U međuvremenu njen koncept je izmenjen najpre uvođenjem takmičenja u pripremanju riblje čorbe a potom  promenom mesta održavanja ,seljenjem sa Trga srpskih ratnika u centu grada na obalu Ibra.

Od prošle godine , u okviru manifestacije „Srebrni kazan“, organizuje se i jedna  etapa kravana kulinara koji se takmiče u pripremanju na smotri pod nazivom „Izađi mi na teglu“ koja se,ove godine organizuje po šeti put i održava u 28 gradova širom Srbije.Ovogodišnji karavan je startovao 19 avgusta u Brusu a  njegovo finale biće u Beogradu 12.oktobra.

Trodnevna kulinarska smotra obogaćena je  bogatim zabavno muzičkim sadžajima od kojih će ,deo njih, poput večerašnjeg koncerta beogradske grupe „Tribute Bjelo dugme“ i  sutrašnjeg  koncerta zrenjaniske grupe „ABBA real tribute band“ i nekolicine kraljevačkih rok bendova,biti održano u centru grada na Trgu srpskih ratnika.

Prema najavama metrologa lepo vreme će „podržati“ ovu manifestaciju a u nedelju će se znati ko su ,ovogodišnji, Vitezovi riblje čorbe i pasulja.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 682

Komentari su zatvoreni.