ponedeljak, 21. juni 2021.

Šta je uzrok neslaganja broja uzetih i broja pregledanih testova na virus korone u Kraljevu ?

Objavljeno: 30.07.2020. | autor: KV Novosti -on line

U današnjem  saopštenju Gradskog štaba za vanredne situacije, zasnovanom na Izveštaju Zavoda za javno zdravlje Kraljevo , kaže se da  je „ od 34  uzorka testiranih u  Direkcij za nacionalne referentne laboratorije Batajnica, Beograd , 8 novoregistrovanih lica pozitivnih na virus „SARS CoV-2“, koji izaziva zaraznu bolest „Covid-19“,  tako da na teritoriji grada Kraljeva, na dan 30.07.2020. godine,  ima  1.159 lica  pozitivnih na virus „SARS CoV-2.“

Na sreću danas nije bilo registrovanih smrtnih slučajeva tako da brojka od 28 preminulih od početka epidemije korone  u Kraljevu ostaje ista.

No, i dalje ostajemo zapitani nad brojkama koje nam se prezentuju u dnevnim Saopštenjima Gradskog štaba za vanredne situacije.

Objavili smo ,juče, da su u kraljevačkoj kovid ambulanti pri Domu zdravlja  pregledana 142 pacijenta od kojih je  uzeto 55 briseva za dalju analizu,tako da se pitamo šta je sa razlikom uzoraka  od broja pregledanih testova u Batajnici i broja uzetih briseva?

Ovi podaci se ne slažu za 19 uzoraka a u današnjem Saopštenju Gradskog štaba za vanredne situacije a izostalo je i bilo kakavo objašnjenje  od strane  Zavoda za javno zdravlje Kraljevo koji tim podacima snabdeva Gradski štab i ,indirektno,javnost preko medija.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 401

Komentari su zatvoreni.