sreda, 27. januar 2021.

Raspevani univerzitetski nastavnici oduševili publiku u Kraljevu

Objavljeno: 15.02.2019. | autor: KV Novosti -on line

Sinoć je , u Galeriji Narodnog muzeja Kraljevo , ispunjenoj brojnom publikom ,održano muzičko-potesko veče „Zenica oka moga gnezdo je lepote Tvoje“. Autori i izvođači  ovog   događaj ,neuobičajenog baš zbog njih ,  su dva doktora nauka angažovani u nastavi na fakultetima.

Jedan je doktor dr. Boško Milovanović  ,vanredni profesor Učiteljskog fakulteta u Leposaviću na katedri za jezike i metodiku nastave srpskog jezika a drugi je dr.Petar Ilić , viši stručni saradnik u nastavi angažovan na Fakultetu umetnosti u Kosovskoj Mitrovici.

dr.Boško Milovanović

Ova dva mlada univerzitetska nastavnika ušli su dosta hrabro u realizaciju ovog projekta jer sličnih, zajedničkih, iskustva nisu imali izlažući sebe znatiželji javnosti  nenavikloj na to da i oni, univerzitetski nastavnici, vole i uživaju u dobrom stihu i lepim notama.

Jesu ,doduše, na neki način, i stihovi i note sastavni deo njihovog svakodnevnog posla u nastavi ali ,zapevati i zasvirati  na javnoj sceni , kao za svoju dušu ,nešto je na šta nas , priznaćete  ,do sada , nisu navikli univerzitetski nastavnici.

Pri tom su profesori sebe i svoje autoritete stečene u nastavi neuobičajeno hrabro izložili sudu javnosti. No, dobar , žanrovski raznovrstan , repertoar sastavljen od probranih stihova i muzičkih  numera u rasponu od poezije Rakića, Bećkovića ,pa do pesama Dragana Stojnića  , od Šopenovog valcera u cis molu ,do „ Dva smo sveta različita “ Tome Zdravkovića ili makedonske naroden pesme „Eleno kerko Eleno“ omogućio  im je , uz adekvatan ambijent Galerije muzeja, da pokažu svo svoje znanje i umeće na sceni .Trud i hrabrost su im se  ,u potpunost i, isplatili jer je , oko dvestotine posetilaca , izašlo sa koncerta , prezadovoljno, a neki od njih i sa konstatacijom „Ako predaju kao što recituju, pevaju i sviraju onda blago njihovim studentima“.

Sledeći njihov koncert,uz podršku Saveta za rodnu ravnopravnost grada Kraljeva, biće 8. marta u Svečanoj sali Skupštine grada. Koncert je humanitarnog karaktera za pomoć enklavama na Kosovu i Metohiji , a  karte za taj koncert mogu da se kupe u knjižari „Prozor“ u Kraljevu.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 943

Komentari su zatvoreni.