nedelja, 25. avgust 2019.

Prva nagrada za fotografiju „Vodeni put“

Objavljeno: 31.01.2019. | autor: KV Novosti -on line

Sinoć je u galeriji Kulturnog centra „Ribnica“ iz Kraljeva otvorena Godišnja izložba fotografija. Četrdesetšest  autora sa teritorije Raškog upravnog okruga je izložilo svoje radove a izložbu je otvorio član žirija, arhitekta i profesor Vladan Marinković ,predsednik Foto kino kluba „Kraljevo“  .

Pore njega ovogodišnji žiri su činili i  Jelena Krunić-Slavković, diplomirani inženjer grafičkog inženjerstva i dizajna  i  Milica Šolajić Popović , primenjeni umetnik.

.„Jako smo zadovoljni ovogodišnjim odzivom. Žiri je imao zaista težak zadatak da odluči ko će biti pobednik konkursa. Ove godine nagrada je pripala Kosti Kostiću iz Kraljeva za fotografiju „Vodeni put“. Pored pobedničke fotografije , imamo i tri pohvaljene , rekla je Jelena Krunić – Slavković , koordinator Godišnje izložbe fotografija i jedan od članova žirija.

Prvonagrađena fotografija „Vodeni put“ autora Koste Kostića

Kosta Kostić  se fotografijom bavi iz hobija od 2013 godine.On je pobedom na konkursu stekao pravo na organizovanje samostalne izložbe u Kulturnom centru „Ribnica“ iz Kraljeva.

U kuloarima sinoćnjeg svečanog otvaranja čulo se da će  članica ovogodišnjeg žirija Milica Šolajić Popović,akademski fotograf i nastavnik u Školi za likovnu umetnost i dizajn iz Kraljeva uskoro, sa grupom istomišljenika, otvoriti još jedan  foto klub pored već postojećeg Foto kino kluba „Kraljevo“ koji je osnovan 2007 godine i kome pridadaju, bez malo ,  svi učesnici iz Kraljeva na ovogodišnjem konkursu.

Broj pregleda: 382

Komentari su zatvoreni.