utorak, 16. april 2024.

Prijem za dva znamenita delatnika u kulturi i sportu Kraljeva

Objavljeno: 22.02.2022. | autor: KV Novosti -on line

Gradnonačelnik Kraljeva dr.Predrag Terzić,njegov zamenik Vukman Rakočević i pomoćnik gradonačelnika za kulturu Miloš Milišić upriliči su ,danas, prijem Dejanu Aleksiću istaknutom delatniku u kulturi  i dr. Milanu Matijeviću zaslužnom sportisti  i sportskom radniku Kraljeva povodom njihovih najnovijih uspeha.

Dejan Aleksić je ,pre deset dana, postao prvi   dobitnik novoustanovljene književne nagrade grada Beograda i Biblioteke grada Beograda „Dušan Radović” za književnost za decu i mlade, za 2021. godinu a dr. Milan Matijević je 13. februara, osvajanjem dve nove zlatne medalje u disciplinama za veterane ,skok u dalj i 60 metara sprint,nastavio da  uvećava svoju prebogatu kolekciju medalja, pehara , diploma i drugih nagrada koju marljvo stvara, aktivno se baveći atletikom, duže od šest decenija.

Prijem je ,rečeno je danas, upriličen ,ne samo zarad zahvalnosti  dvojici istaknutih pregalaca  već i sa namerom da se kroz afirmaciju njihovog rada motivišu drugi,mlađi kraljevčani, da svojim radom kako u kulturi i sportu,tako i u drugim oblastima dosegnu i premaše ostvarenja Dejana Aleksića i Milana Matijevića.

Na kraju današnjeg događaja Miloš Milišić je upoznao javnost da će grad Kraljevo,ove godine, učestvovati na konkursu Ministarstva kulture “Gradovi u fokusu” sa projektom sačinjenim od nekoliko segmenata vezanih obeležavanjem ovogodišnjeg 140-tog imendana grada.

Jedan od planiranih segmenata tiče se I izgradnje zajedničkog spomenika Predragu Živkoviću Tozovcu I Novici Negovanoviću.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 565

Komentari su zatvoreni.