petak, 16. april 2021.

Ponovo preko sto novozaraženih dnevno u Kraljevu

Objavljeno: 25.02.2021. | autor: KV Novosti -on line

U Kraljevu je danas, prema saopštenju Gradskog štaba za vanredne situacije zasnovnom na dnevnom Izveštaju Zavoda za javno zdravlje „Kraljevo“, registrovano 109 novonovozaraženih  osoba virusom   SARSCoV i ,na žalost, još dva nova smrtna slučaja.

Sa ovim rezultatima došlo se do brojke od 12.524  slučaja zaražavanja virusom korone,u Kraljevu, od početka njene epidemije u martu prošle godine godine. U istom tom periodu,od bez malo godinu dana, zabeležen je ,u Kraljevu, 205 smrtnih slučajeva od posledica korone.

Uprkos optimizmu koji je vladao krajem januara ,kada je broj novozaraženih na dnevnom nivou pao ispod 100, jasno je da epidemija korone ne jenjava.

U januaru ove godine registrovan je 1.421 slučaj novog zaražavanja što je ,u odnosu na decembar 2020 kada su registrovana 4.856 slučajeva  novog zaražavanja u Kraljevu,bez malo četri puta manje, ali je zato , u februaru, do danas registrovano 1.408 novih slučajeva što ,izvesno je, znači da će brojka iz januara biti premašena.

Ako te brojke iskažemo u formi dnevnog proseka broja novo zaraženih još je jasnije da epidemija korone u Kraljevu ne  jenjava, jer je , u decembru taj dnevni prosek 156, u januaru 45 a u februaru ,do danas, 56.

I brojke preminulih,kroz poređenje ovih  meseci ,svedoče u prilog ovoj tezi jer je u decembru prošle godine preminulo 73 građana,  u januarau ove godine zabeležen je 31 smrtni slučaj od posledica korone, a u februaru,do danas, 24.

Od početka masovne imunizacije stanovništva vakcinama protiv korone ,u Kraljevu je ,za mesec dana, vakcinisano više od 20.000 građana a preko 10.000 njih je i revakcinisano rečeno je,pre tri dana, na  Štabu za vanredne situacije Grada Kraljeva.

Čini se ,rečeno je tada, a ponovljeno i danas od strane nekolicine lekara iz Opšte bolnice „Studenica“, da je došlo do prevremenog opuštanja kod vakcinisanih građana, što je  u kombinaciji sa ,ponovo, zabeleženim slučajevima masovnog okupljanja u nekim ugostiteljskim objektima, dovelo do porasta broja novozaraženih u Kraljevu.

Zato se ponovo apeluje na građane  i insistira na pridržavanju preventivnih mera kao što je nošenje maski, izbegavanje okupljanja u većem broju i držanje distance u zatvorenim prostorijama.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 152

Komentari su zatvoreni.