četvrtak, 09. juli 2020.

Počinje II Sajam poljoprivrede u Kraljevu

Objavljeno: 12.09.2019. | autor: KV Novosti -on line

U Kraljevu se , sutra u 10 časova, otvara II Sajam poljoprivrede koga ,uz podršku grada Kraljeva, organizuje Javno komunalno preduzeće „Pijaca“  iz Kraljeva.

Ovo je druga manifestacija ove vrste, i kako nam je danas rekao upravnik Pijace Srećko Bojanić , oni kao organizatori , očekuju da se prevaziđe prošlogodišnji broj od oko 30.000 posetilaca. Očekuje se da broj izlagača bude isti kao i prve godine, njih oko sedamdeset. Oni će  izložiti proizvode iz različitih grana  poljoprivredne proizvodnje a među njima biće i dosta izlagača opreme za poljoprivredu, hemiskih i drugih preparata namenjenih poljoprivrednoj proizvodnji.

Na glavnoj bini biče organizovano, nekoliko  panel  sesija na kojima će, sturčnjaci iz različitih oblasti, govoriti o novim dostignućima nauke i tehnologije koja su bitna  za unapređenje poljoprivredne proizvodnje.

Sva  sajamska  dešavanja obuhvatiće oko 1.600 kvadrata  zatvorenog i 3.500 kvadratnih metara otvorenog izložbenog prostora.

Drugi Sajam poljoprivrede će se realizovati na prostoru kraljevačke Pijace koji je, tokom ovog leta ,dobio nove sadržaje i novo ruho.

Radi se o 160 novih ,pijačnih tezgi, opremljenim funkcionalnim boksevima  i opremom za zaštitu prodavaca i robe od kiše i sunca.

Kraljevačka Pijaca danas

U nove tezge i presvalačenje čitave površine zelene pijace novim asfaltnim slojem uloženo je 17 miliona dinara koje je obezbedila lokalna samouprava.

II Sajam poljoprivrede otvoriće gradonačelnik Kraljeva dr.Predrag Terzić a za subotu,drugi dan Sajma predviđene su brojne nagrade za posetioce ,posebno one koji na manifestaciju dođu porodično.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 207

Komentari su zatvoreni.