četvrtak, 09. juli 2020.

Otvorena izložba radova učenika Umetničke škole u Kraljevu

Objavljeno: 31.01.2020. | autor: KV Novosti -on line

Danas je , u prepunoj Galeriji Kulturnog centra Ribnica otvorena sedma Izložba radova učenika Umetničke škole u Kraljevu . Već tradicionalna likovna manifestacija organizovana predhodih godina jedanput u toku školske godine ,biće, u narednom periodu ,čulo se danas , organizovana dva puta kao polugodišnja smotra učeničkih radova stvarnih tokom  redovne nastave različitim tehnikama.

„Posvećeni smo razvoju pojedinačnih osobenosti,posebnosti kod naših učenika.Učimo ih od starta akademskom načinu stvaranja po uzorima koji ,mogu slobodno reći, sežu u daleku prošlost do čuvene „Bolonjske škole umetnosti“ braće Karači. Jer ,naši učenici ,evo već trinaesta generacija ,rade po „živom modelu“ i vi i danas ,ovde na izložbi, možete u njihovim radovima osetiti taj naboj i trud bez obzira kojom tehnikom je izražen u njihovim radovima. Zahvaljujući tome učenici  iz  Umetničke škole u Kraljevu izlaze sa dosta znanja što se potvrdilo primerima stotine naših učenika iz predhodinih generacija koji su tokom daljeg školovanja a i kasnije kao samostalni ,kreativni stvaraoci zauzeli i zauzimaju značajno mesto na domaćoj i međunarodnoj umetničkoj sceni “ rekao je između ostalog  , danas , na otvaranju izložbe profesor Slobodan Jelić-Jelke.

Profesor Slobodan Jelić-Jelke

Od direktora ove ustanove magistra slikarstva Velimira Zelenovića čuli smo da uprkos kvalitetnoj nastavi i odličnim rezultatima učenika još uvek  ne uspevaju da obezbede funkcionalnu saradnju sa preduzećima u Kraljevu koja ,po prirodi svog posla,imaju potrebe za kadrom određenog profila koga škola osposobljava kao što su to tehničari dizajna enterijera i industrijskih proizvoda i tehničari dizajna grafike. „Na gubitku su pre svega ta preduzeća a potom i naši učenici uskraćeni za više iskustva  stečenog kroz praktičan rad. Mi smo,kao škola spremni i otvoreni za saradnju sa privrednicima koji imaju mogućnosti i potrebe za tom vrstom saradnje ali ,stičem utisak, da i dalje ,na žalost , dominiraju predrasude i nedovoljna infomisanost o našoj školi i profilima kadrova koje školujemo.

mr Velimir Zelenović,direktor Umetničke škole u Kraljevu

Umetnička škola u Kraljevu je osnovana 2004. godine. Učenicima su na raspolaganju tri obrazovna profila: likovni tehničar, tehničar dizajna enterijera i industrijskih proizvoda i tehničar dizajna grafike. Ovi profili su izabrani u skladu za zahtevima i potrebama tržišta za kadrovima tog tipa.

Izložba radova učenika Umetničke škole u Kraljevu će biti otvorena do 11. februara 2020. godine.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 208

Komentari su zatvoreni.