četvrtak, 23. januar 2020.

Novica Negovanović na čelu Upravnog odbora Zavičajnog društva Kraljevo

Objavljeno: 09.07.2019. | autor: KV Novosti -on line

U Kraljevu je danas ,održana prva sednica Upravnog odbora Zavičajnog društva Kraljevo kojom je predsedavao novoizabrani predsednik Upravnog odbora  Zavičajnog društva ,kompozitor , harmonikaš , pevač narodnih pesama i dobitnik “Zlatne značke Kulturno-prosvetne zajednice Srbije ” za 2019. godinu  Novica Negovanović.

Sednica je održana na bini sale dvorane Poslovnog centra „Melos“ što  je novi predsednik društva šaljivo predstavio kao ustupak učinjen njemu  jer se „na bini osećam sigurnije i  opuštenije“.

Novi početak i nove uloge na „starom“ mestu

Danas su , na predlog Novice Negovanovića u  Upravni odbor  kooptirana  i dva nova člana : pevač narodne muzike Radoš Raša Pavlović i donedavni upravnik Doma Vojske Srbije  u Kraljevu Radoslav Premović .

Na predlog novoizabranog predsednika Novice Negovanovića za urednika lista  „Kraljevački zavičaj“ koga već četvrt veka izdaje ovo društvo, imenovan je, urednik portala KV Novosti  Zoran Nikolić.

„U ovom odboru sede ljudi sa velikim iskustvom stečenim na  brojnim, odgovornim dužnostima u privrednom i političkom životu našeg Kraljeva a moja želja je , da uz njihovu pomoć i iskustva nas novih članova odbora ,afirmišemo sve  potencijale našeg zavičaja . Kultura i umetnost   delatnosti  su u kojima smo , Srbiji i svetu , darivali mnoga poznata imena poreklom iz Kraljeva i okoline  i red je da osmišljenim i organizovanim aktivnostima  neke od njih pokrenemo i animiramo da delić svoje stečene afirmacije iskoriste na dobrobit zavičaja . Zato će u fokusu naši aktivnosti biti podrška obrazovnim i kulturnim ustanovama  i pojedincima iz tih ustanova u Kraljevu  da iskažu svoje stvaralačke potencijale i na taj nači skrenu pažnju javnosti na naše Kraljevo . Tu javnu afirmaciju kreativnih potencijala Kraljeva trebalo bi da znaju i da iskoriste oni koji su najodgovorniji za njegov ekonomski razvoj . Zato pružamo ruku saradnje ka lokalnoj samoupravi i svim ljudima dobre volje spremnim da sa nama sarađuju na afirmaciji našeg Kraljeva“ rekao je Novica Negovanović zahvaljujući se predhodnom rukovodstvu Zavičajnog društva Kraljevo uz otvoreni poziv da i dalje nastave sa svojim angažmanom u Zavičajnom društvu.

Članovi UO Zavičajnog društva Kraljevo

Upravni odbor Zavičajnog društva Kraljevo je danas podržao inicijativu za izgradnju zgrade Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ kao i inicijativu za organizovanje festivala  narodne i  seriozne  muzike u Kraljevu a bilo je reči  i o skoroj  realizaciji dve emisije „Šarenice“  RTS-a , jednoj  u Studenici  20. jula i drugoj u Kraljevu 21.jula ove godine.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 486

Komentari su zatvoreni.