sreda, 27. januar 2021.

Novi, neslavni „rekord“ u Kraljevu – 14 novih slučajeva kovida u jednom danu

Objavljeno: 29.06.2020. | autor: KV Novosti -on line

U današnjem saopštenju Štaba za vanredne situacije na teritorij grada Kraljeva, zasnovanom na informacijama dobijenim od Zavoda za javno zdravlje , na dan 28. juna, ima 97 registovanih Covid-19 slučajeva na teritorij grada Kraljeva.

Od 35 uzoraka sa teritorije grada Kraljeva poslatih na testiranje u laboratoriju Kliničkog centra Srbije „Vatreno oko“ 14  je pozitivnih nalaza.

Širenje epidemije su Kraljevu se može,uslovno, podeliti na period od 26 marta do 20 maja kada je ,za osam nedelja,registrovano ukupno 52  slučaja pozitivnih  na virus „SARS-CoV-2, koji izaziva zaraznu bolest „Covid-19“, i period od 15 juna , kada su, posle pauze od 26 dana zabeležena prva 3 nova slučaja virusa koji izaziva zaraznu bolest Covid-19.

Konferencija za štampu pred zgradom Skupštine grada 26.juna 2020

Zatim su 22. Juna objavljeni podaci o još 5 novo zaraženih , juče 28.juna,  stiglo se do broja od 83 registovanih Covid-19 slučajeva, a danas je  broj  novih slučajeva , na teritoriji grada Kraljeva, uvećan za 16 odsto u odnosu na predhodni broj lica sa pozitivnim nalazom na virus „SARS-CoV-2.

Vanredno stanje  zbog epidemije koronavirusa je uvedeno 15. Marta.Kako je tada rečeno, Narodna skupština nije bila u mogućnosti da se sastane, tu odluku su zajednički doneli predsednik Srbije, predsednica parlament i premijerka.

Poslanici u Skupštini Srbije usvojili su ,6.maja 2020 godine,  predlog za ukidanje vanrednog stanja, kao i predlog zakona o važenju 11 uredbi koje su donete tokom vanrednog stanja. Za potvrđivanje odluke o ukidanju vanrednog stanja glasalo je 155 poslanika, protiv nije bio niko, a uzdržan je bio jedan poslanik.

Neke vanredne mere koje su donete zbog epidemije korona virusa poput  obaveze nošenja rukavica i maski  u javnom prevozu, u restoranima i kafićima, fizičke distance , zabrane javnih okupljanja, nastave  na daljinu,… su ,i dalje, ostale na snazi.

Kraljevo se suočava sa  povećanjem broja novo zaraženih zbog opuštanja građana u primeni mera prevencije odmah po ukidanju vanrenog stanja.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 312

Komentari su zatvoreni.