ponedeljak, 03. avgust 2020.

Novi autobusi na kraljevačkim putevima i ulicama

Objavljeno: 13.01.2020. | autor: KV Novosti -on line

Šest vozila nove generacije prevoziće putnika na gradskim i prigradskim linijama u Kraljevu saopšteno je danas iz komapnije Sejari Beograd doo koja je generalni  zastupnik i distributer poznatih svetskih marki: Krone, Isuzu, Diesel Tehnics i Voith  za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju.

Nove autobuse marke  NovoCiti E6C afirmisanog turskog proizvođača Anadolu Isuzu, za potrebe gradsko-prigradskog prevoza u Kraljevu kupio je Autoprevoz iz Čačka koji  sa kompanijom Sejari Beograd sarađuje još od 2013 godine.

U standardnoj opremi novih autobusa  su klima-uređaj, rampa za lak ulazak/izlazak putnika u kolicima (na zadnjim vratima), audio sistem, frontalni i bočni i digitalni indikatori odredišta, LED osvetljenje prednjih stepenika…

Grad Kraljevo se,još u novembru mesecu prošle godine odlučio i prihvatio ponudu konzorcijuma koji čine ,Autoprevoz d. o. o. Čačak , Kavim Raška a. d, Kavim d. o. o. Vranje i PUB internacional d. o. o Kraljevo da sa participacijom od 40 dinara po kilometru (bez PDV-a), odnosno 44 dinara sa PDV-om učestvuje u ceni usluge gradskog i prigradskog prevoza na teritoriji grada.

Prema sklopljenom Ugovoru utvrđivanje cene vozne karte je u nadležnosti grada a izabrani prevoznik je  u obavezi da dostavlja odeljenju nadležnom za poslove javnog prevoza putnika mesečne, šestomesečne i godišnje izveštaje o realizaciji prevoza.

Prevoznik će, na zahtev grada, o svom trošku u vozilima ugraditi kamere kojima će se pratiti dešavanja u vozilu a nadležne gradske službe  imaju  pravo na nenajavljene kontrole voznih isprava i karata putnika.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 334

Komentari su zatvoreni.