petak, 30. oktobar 2020.

Nema posustajanja!

Objavljeno: 08.03.2019. | autor: KV Novosti -on line

Oko stopedeset najupornijih kraljevčana okupilo se večeras na Trgu Jovana Sarića na VIII protestima koji se odvijaju pod sloganom „1 od 5 miliona“.

Njima su se večeras obratili Miroslava Ružičić, diplomirani inženjer arhitekture ,koja je govorila o zabrinjavajućem stepenu diskriminacije žena u Srbiji  i dvadesetogodišnji kragujevčanin Luka Krkotić , jedan od organizatora tamošnjih protesta.

Luka Krkotić

On je kroz priču ,koju je pročitao u medijima , o mladom bračnom paru iz Srbije koji je emigrirao u Norvešku i tamo uspeo da dosegne  i ostvari neke svoje davnašnje snove, otvorio niz pitanja  o tome zašto takvo što nije moguće u današnjoj Srbiji.

„Hajde da napravimo Srbiju u kojoj će to biti moguće ! Ovo sve će se kad-tad završiti ,i ovo  zlo će biti pobeđeno .Borimo se ,učinimo  nešto za sebe i svoju decu a kad se sve ovo završi naša savest će biti čista .Moći ćemo da pogledamo jedni druge u oči i da s pravom i ponosom kažemo da smo se borili za ono u šta verujemo .Zato nema posustajanja , pokažimo , još jednom, da smo narod koji se bori za  svoju slobodu“ rekao je večeras u Kraljevu Luka Krkotić.

Posle šetnje centralnim gradskim ulicama protest se završio ispred Skupštine grada a  novi je zakazan za naredni petak na istom mestu i u isto vreme.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 468

Komentari su zatvoreni.