subota, 11. juli 2020.

Nagrađeni autori verifikovali svoje dosadašnje likovno obrazovanje

Objavljeno: 15.05.2019. | autor: KV Novosti -on line

Večeras je ,u Galeriji Kulturnog centra „Ribnica“ iz Kraljeva , u organizaciji Likovne redakcije ustanove , otvorena , tradicionalna , Godišnja izložba radova mladih likovnih stvaralaca Raškog okruga.

Ovogodišnja selekcija prispelih radova je ,po rečima akademskog slikara Bobana Bosića jednog od tri člana selekcionog žirija smotre , slabija od predhodnih godina i po broju prijavljenih radova i po njihovom kvalitetu.

No i u takvom izboru žiri je , kod nekoliko radova ,prepoznao ostvarene domete likovne poetike i pokazanu veštinu vladanja slikarskim tehnikama pa je za izlaganje predložio dvanaest radova . Prvonagrađeni rad  delo  je  Vladimira Ivanovića studenta  master studija  Filološko umetničkog fakulteta u Kragujevcu, odseka za primenjenu i likovnu umetnost.

Nagrađeni radovi

On je večeras ,na otvaranju izložbe, zahvalivši se žiriju rekao da je izloženi i nagrađeni  rad nastao ,kao jedna od prvih radova u serijalu sličnih ,portreta, koje on permanentno slika još od druge godine studija.

Vladimir Ivanović kraj svog rada

Drugi ,pohvaljeni rad , delo je Viktorije Zdravković ,  studentkinje  završne godine , Filološko umetničkog fakulteta u Kragujevcu, odseka za primenjenu i likovnu umetnost.

Oba mlada autor su  iz Kraljeva i imaju sličan obrazovno razvojni  put od svojih prvih kontakata sa likovnom umetnošću u Kraljevu , najpre kroz  svoje prve korake u likovnom studiju „Linija“ akademske slikarke Slađane Miljković a potom i kroz srednjoškolsko obrazovanje u kraljevačkoj Školi za likovnu umetnost i dizajn ,popularnoj Umetničkoj školi, osnovanoj 2004 godine.Ono što karakteriše ovu obrazovnu ustanovu , pored dobrih rezultata koje njeni đaci ostvaruju tokom svog kasnijeg školovanja na brojnim visokoškolskim ustanovama u zemlji i inostranstvu , je da , iz godine u godinu , beleži sve veće intersovanje učenika za upis iako se broj đaka u Srbiji , i Kraljevu, koji se upisuju u srednje škole smanjuje.

U žiriju ovogodišnje Godišnje izložbe radova mladih likovnih stvaralaca Raškog okruga ,pored Bobana  Bosića bile su još i njegove kolege ,akademski slikari Ivan Milunović i Bojan Otašević.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 568

Komentari su zatvoreni.