petak, 28. januar 2022.

Mladi unose novu energiju u proteste

Objavljeno: 08.02.2019. | autor: KV Novosti -on line

Večerašnji, IV protesti, građana u Kraljevu održani pod sloganom # 1 od 5 miliona biće zapamćeni po većem učešu mladih i po novoj maršruti za šetnju kojom su obuhvaćeni već prepoznatljivi gradski toponimi koji predstavljaju učinke vlasti naprednjaka u gradu na Ibru, poput, recimo, semafora koga je svojevremeno svečano otvarao gradonacelnik Kraljeva, i nadvožnjaka kod Male Pijace čija je rekonstrukcija ušla u drugu godinu trajanja.

Stiče se utisak kao da su organizatori protesta aktiviranjem mladih želeli da pariraju nedavnoj akciji gradskog odbora SNS koji je javnosti predstavio učlanjenje nekoliko desetina mladih ljudi sa završenim fakultetima.

I večerašnja govornica, studentkinja Tamara Korać je govoreći o sve većem broju mladih koji zauvek napuštaju Kraljevo i Srbiju poručila da mladi neće više ćutati ali i napuštati svoj grad.

Ona je uputila poziv onima koji večeras nisu bili na Trgu Jovana Sarića da se idućeg petka pridruže protestima i bore se za svoju budućnost u njihovom Kraljevu.

Z. Nikolić

Foto:NV

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 722

Komentari su zatvoreni.