utorak, 30. novembar 2021.

Masovna vakcinacija u Kraljevu se,za sada, odvija bez problema

Objavljeno: 25.01.2021. | autor: KV Novosti -on line

Za protekla tri dana koliko traje  masovna vakcinacija građana protiv korone, vakcinama kineskog proizvođača Sinofarm, u kraljevačkoj Hali sportova u Ribnici vakcinisano je ,danas do podne, preko 4000 građana.

I danas je ,ispred Hale sportova veliki broj kraljevčana, kako onih koji su ,posle prijave na portalu E uprava,pozvani na vakcinaciju tako i onih koji se nisu predhodno prijavili ali su rešili da prime vakcinu kinsekog proizvođača.

Red ispred Hale u ponedeljak 25.januar oko podneva

Naravno da su,predhodno  prijavljeni građani imali prednost prilikom prijema ali ,zahvaljujući dobroj organizaciji i već uhodanim timovima medicinskih radnika, iz kraljevačkog Doma zdravlja, vakcinacija se odvija efikasno.

O njihovoj uhodansti rečito govore i brojevi dnevno vakcinisanih građana.I dok su prvog dana u vremenu od 8 do 18 vakcinisali 991 građanina ,već drugog dana je taj broj bio -1.213 veći a sigurno je da će i danas biti slično.

Vakcinacija u Hali se odvija efikasno

Oko 300 zdravstvenih radnika iz kraljevačke Opšte bolnice „Sudenica“,Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravlje,vakcinisano je ,pre dva dana, u prostorijama Opšte bolice „Studenica“.

U Kraljevu je,inače,zaključno sa jučerašnjim danom registrovano 10.814 obolelih ,od početka epidemije korone marta prošle godine, a njih 172 je ,na žalost preminulo.

Pedhodne nedelje,broj novoregitrovanih zaraženih kreće se,u Kraljevu, u rasponu od 35 do maksimum 60 novih slučajeva dnevno,a za testiranje  prijavljuje  oko 250 građana dnevno.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 320

Komentari su zatvoreni.