nedelja, 26. maj 2024.

Marera Construction iz Beograda je,od danas,jedini vlasnik preduzeća „GP Nikolić“ iz Kraljeva

Objavljeno: 20.07.2021. | autor: KV Novosti -on line

Kompanija Marera Property Management (MPM) iz Beograda je objavila da je njena članica Marera Construction koja se  bavi  projektovanjem i proizvodnjom prefabrikovanih betonskih konstrukcija preuzela kompletno vlasništvo nad preduzećem „GP Nikolić“ iz Kraljeva.

Do ovoga je došlo posle otkupa preostalih 30 procenata vlasničkog udela ,jer je avgusta 2020 godine,pomenuta kompanija već preuzela 70 procenata vlasništva nad preduzećem „GP Nikolić“ iz Kraljeva.

Marera Construction bavi se projektovanjem i proizvodnjom prefabrikovanih betonskih konstrukcija. Pored osavremenjivanja pogona nekadašnjeg preduzeća „GP Nikolić“ u Kraljevu, Marera Construction će u septembru tekuće godine otvoriti drugi proizvodni pogon u Novom Sadu.

Marera Property Management je relativno mlada kompanija koja se bavi razvojem, upravljanjem i održavanjem kancelarijskih, industrijskih i maloprodajnih objekata. Za nepune tri godine, MPM je razvio portfolio od 560,000m² upravljanih i održavanih prostora za više od 300 klijenata. Najistaknutiji projekti u komercijalnom segmentu su rekonstrukcije znamenitosti glavnog grada poput Kalemegdan Biznis Centra, Palate Beograd i zgrade BIGZ-a.

Prema podacima iz Registra Agencije za privredne registre ovo preduzeće su, u Srbiji, osnovale 19.oktobra 2018 , dve kompanije sa Kipra , Marera Holdings limited koja ima 40 odsto vlasničkog udela i RWM Holdings limited koja ima 60 odsto vlasničkog udela.

GP Nikolić je,pored ostalog, sagradilo i „Glavčićev most“ na Ibru

Preduzeće GP Nikolić iz Kraljeva je  osnovano 1991. godine u Kraljevu kao porodično preduzeće, sa preko 250 realizovanih projekata u oblasti strukturnog inženjeringa i više od 100 zaposlenih počinje, a posle izvršene akvizicije (spajanja),avgusta 2020 da posluje u okviru kompanije Marera Property Management iz Beograda.

Među brojnim objektima izgrađenim širom Srbije i zemalja u okruženju preduzeće „GP Nikolić“ je, prema projektu mr Milorada Spasića, to jest beogradske firme „N-ing”, 2014 godine sagradilo i „Glavčićev most“ na Ibru u Kraljevu dužine 240 metra,širine 11 metara i visine 13 metra.

Osnivač i vlasnik GP „Nikolić“ diplomirani građevinski inženjer Dragan Nikolić je preminuo,17.jula 2018 godine, u Kliničko bolničkom centru Kragujevac,od posledica pada ,do koga je došlo, sedam dana pre toga, na gradilištu u Grdici gde su izvođeni  radovi na rekonstrukciji hala nekadašnjeg „Autotransporta“  za potrebe novog vlasnika, “Tay grup” iz Turske.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 2694

Komentari su zatvoreni.