ponedeljak, 21. juni 2021.

Kraljevo:Zaražen svaki treći testirani građanin!

Objavljeno: 14.03.2021. | autor: KV Novosti -on line

U Kraljevu je ,prema saopštenjima Gradskog štaba za vanredne situacije, zasnovanim  na dnevnom Izveštaju Zavoda za javno zdravlje „Kraljevo“, broj građana inficiranih virusom „Covid-19“ uvećan,u poslednja tri dana, za 369, što znači da se taj broj uvećava za preko sto novih slučajeva dnevno.

U istom vremenskom periodu testirano je,dvema metodama,1.258 građana što znači da je, bez malo ,svaki treći testirani građanin iz Kraljeva pozitivan na virus SARS-CoV-2.

Ovim rezultatima Kraljevo se,posle kratkotrajnog zatišja u delu januara i februara, „vratilo“ u decembar prošle godine,najgori mesec od izbijanja epidemije u martu 2020 godine, jer je broj novozaraženih za tri dana neznato manji od 10 odsto neslavnog decembarskog rekorda od 4.856  zaraženih  i 73 preminulih.

U Kraljevu je,inače,zaključno sa današnjim danom registrovano14.457 slučajeva zaražavanja virusom SARS-CoV-2 i 242  preminulih od posledica korone, od početka epidemije u martu 2020 godine.

U Kraljevu je ,u danima vikenda,bilo  omogućeno da se na punktovima u , novoj  Hali sportova u Ribnici, ambulantama u Vitanovcu, Lađevcima, Konarevu, Vrbi i Zdravstvenoj stanici Ušće vakcinišu svi građani, stariji od 60 godina kojima nije zakazan termin za vakcinaciju preko portala E uprav

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 231

Komentari su zatvoreni.