utorak, 30. novembar 2021.

Kraljevo nas obavezuje na zajednički nastup!

Objavljeno: 23.02.2021. | autor: KV Novosti -on line

Zamenik gradonačelnika Kraljeva Vukman Rakočević i pomoćnik gradonačelnika za kulturu Miloš Milišić primili su danas delegaciju Zavičajnog društva „Kraljevo“ koju je predvodio Novica Negovanović, predsednik Upravnog odbora  društva.

Povod za razgovor je jubilarna, tridesesta godišnjica Zavičajnog društva „Kraljevo“, i dogovor oko zajedničkih  aktivnosti  grada i ovog  najstarijeg udruženja koje okuplja kraljevčane širom sveta, kojima će se na najbolji mogući način  prezentovati Kraljevo pred „zavičajcima“ u zemlji i inostranstvu.

Dragana Tipsarević, predsednica Skupštine Zavičajnog društva „Kraljevo“, je predstavila koncept programskih aktivnosti kojima će društvo u aprilu, junu i oktobru, u Kraljevu i Beogradu, pored svog jubileja obeležiti i javnost podsetiti na još neke značajne datume iz istorije grada na Ibru.

Osnova svih planiranih aktivnosti je stvarnje materijalnih i organizacionih predpostavki da se što više mladih, kreativnih kraljevčana ali i ustanova kulture , uključi u planirane kulturno-umetničke  sadržaje i na taj način reprezentuje i svoj grad i sebe lično.

Dogovoreno je da se predstavnici Zavičajnog društva“Kraljevo“ uključe u rad Odbora na gradskom nivou koji će se, pored jubileja Zavičajnog društva „Kraljevo“, baviti i redefinisanjem koncepta obeležavanja  19. aprila-Imenda Kraljeva a posebno konceptom obeležavanja  Kraljevačkog oktobra u godini kada beležimo osam decenija od tih strašnih dana iz oktobra 1941 godine.

U razgovoru je bilo reči i o skorom početku funkcionisanja zvaničnog sajta Zavičajnog društva“Kraljevo“ koji će, uz korišćenje društvenih mreža i raznih aplikacija za komunikaciju, doprineti većem angažovanju „zavičajaca“ iz celog sveta kako u radu udruženja tako i u pružanju različitih vidova podrške mladim, kreativnim kraljevčanima.

Gradski čelnici su sa odobravanjem prihvatili informaciju da će časopis Zavičajnog društva, „Kraljevački  zavičaj“ posle 25 godina kontinuiranog izlaženja doživeti određene statusne i tehnološke izmene koje  bi trebalo da mu obezbede stabilnije finansiranje.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 404

Komentari su zatvoreni.