nedelja, 26. maj 2024.

Kraljevo bogatije za novi sportski centar

Objavljeno: 16.06.2020. | autor: KV Novosti -on line

Juče je ,u kraljevačkom naselju „Bunjačko brdo“, u prisustvu Načelnika Raškog upravnog okruga Nebojše Simovića , gradonačelnika Kraljeva dr.Predraga Terzića i brojnih gostiju iz sveta sporta i privrede iz cele Srbije, otvoren novi spotrski centar„Predrag Matić Mare“.

Sportski centar podignut tik kraj „Blatuše“, terena fudbalskog kluba „Krađorđe“ ,  koji ove godine slavi 94 godine postojanja , ima  balon salu sa veštačkom travom, mini pič teren, teren za basket „tri na tri“ po FIBA standardima, teren za kockice „tri na tri“, terene za badminton i odbojku, dečje igralište, kafić za osveženje i odmaranje.

Nekadašnji golman , a sada podpresednik FK „Karađorđe“, Nenad Vujisić je, posle nekoliko godina  rada u inostranstvu, odlučio da realizuje svoju ideju  o kojoj je snevao još dok je bio aktivni igrač kluba.

Sa upravom FK „Karađorđe“ predvođenom agilnim predsednikom Zoranom Rakonjcem brzo je našao zajednički jezik i sporazum o ulaganju u nove sadržaje pa  je , pre bez malo dve godine,postignut.

Usledila je ,potom, gradnja novih sportskih sadržaja  a klub je ,u međuvremenu, dobio i znatnu podršku  grada Kraljeva  u vidu sređivanja okolne, komunalne,  infrastrukture i javne rasvete.

Tako je „Blatuša“ juče zasijala novim izgledom i biće, sigurno je, stecište sportskih aktivnosti mladih Bunjačkog Brda,Ribnice i Beranovca .

I fudbalski klub „Krađorđe“ u novim uslovima i sa pojačanom upravom redefiniše svoje planove i kao cilj do jubileja ,vek postojanja, planira da se izbori i pređe u neku  od viših takmičarskig fudbalskih liga.

Da je to realni cilj , na svoj način govori i podatak da je uprava kluba za rad sa najmlađim ,budućim fudbalerima,angažovala  Nenada Kovačevića-Piksija koji je , sa „Crvenom Zvezdom ,čije bio i kapiten, osvajao dva šampionata i dva kupa (2004 i 2006). Kovačević je, inače , svoju fudbalsku karijeru započeo u kraljevačkoj  fudbalskoj školi „Bubamara“ a potom i u FK „Sloga“.

 Gest vredan pažnje je da su investitor Nenad Vujisić i uprava  kluba „Karađorđe“ davanjem imena sportskom centru „Predrag Matić Mare“ na taj način ovekovečili sve ono što je pokojni Mare, ugledni kraljevački pravnik, sudija i advokat učinio za ovaj klub i fudbal u Kraljevu tokom decenija svoj volonterskog bavljenja sportom , kao igrač a kasnije i kao  fudbalski sportski radnik.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 3059

Komentari su zatvoreni.