subota, 27. novembar 2021.

Kraljevačka Hala sportova spremno dočekala početak vakcinacije građana

Objavljeno: 22.01.2021. | autor: KV Novosti -on line

Jutros ,od 8 časova,počela je,u kraljevačkoj Hali sportova u Ribnici,masovna vakcinacija građana protiv korone vakcinama kineskog proizvođača Sinofarm koje su,u količini od 1.800 doza,pre dva dana dopremljene u Kraljevo.

Među prvima se jutros ,u prisustvu medija, vakcinisao i gradonačelnik Kraljeva dr.Predrag Terzić ponovivši apel sugrađanima da se što masovnije odazovu na vakcinaciju jer će,u narednim danima,sukcesivno biti obezbeđivane dovoljne količine vakcina različitih proizvođača.

Vakcinacija u novoj Hali sportova u Ribnici je,sudeći prema onomo što se moglo danas videti,odlično organizovana na 6 punktova, gde će 6 medicinskih ekipa kraljevačkog Doma zdravlja  uz pomoć volontera Crvenog krsta,vakcinisati građane do 18 časova.

Medicinski deo u Hali ima adekvatno grejanje i ventilaciju,dobro je organizovan,  obezbeđuje privatnost i jednosmerno kretanja građana, a pre početka vakcinacije prekontrolisale su ga i sve nadležne inspekcije.

U Hali sportova u Ribnici građani se mogu vakcinisati bez obzira da li su se predhodno prijavili za vakcinaciju preko portala E uprave .Biće im merena temperatura na ulazu u Halu  a neophodno je da ponesu lična dokumenta.

U Kraljevu vlada veliko interesovanje ,za vakcinaciju,o čemu pored velikog broja građana prispelih u Halu sportova svedoči i podatak da je ,juče, u Domu zdravlja samo do 13 časova bilo vakcinisano 500 mahom starijih kraljevčana.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 449

Komentari su zatvoreni.