četvrtak, 18. jul 2024.

INICIJATIVE- Godišnja izložba radova učenika Umetničke škole u Kraljevu

Objavljeno: 18.03.2024. | autor: KV Novosti -on line

Redovna, godišnja, izložba radova učenika Umetničke škole u Kraljevu, biće otvorena u sredu, 20. marta 2024. godine u 12 časova, u u galeriji Kulturnog centra u Ribnici, pod nazivom Inicijative.

Ovogodišnja izložba radova učenika svih razreda ove obrazovne ustanove je samo jedna u nizu manifestacija kojom Umetnička škola u Kraljevu obeležava svoj jubilej -20.godina rada.

Tako je već,13. februara ove godine, bivša učenica iz prve generacije Umetničke škole, diplomirani primenjeni umetnik i restaurator Marija Topalović u Narodnom muzeju u Kraljevu održala radionicu na temu freskopisa, tradicionalne tehnike zidnog slikarstva zahvaljujući kojoj naša kulturna baština prevazilazi svetske granice,

Obeležavanje jubileja se nastavlja u aprilu kada će 26.aprila 2024.godine u Narodnom muzeju u Kraljevu biti otvorena izložba radova bivših učenika ove škole.

Među njima,danas,su  brojni  stvaraoci već afirmisani u umetničkim krugovima u zemlji i inostranstvu,a brojka od 99. prispelih radova je svojevrsno svedočanstvo o njihovoj vezi sa obrazovnom ustanovom u kojoj su,u jednom periodu svog života i rada,sticali i unapređivali svoja znanja i veštine na nekom od postojeća tri smera u okviru ove škole

Sa otvaranja Godišnje izložbe učenika Umetničke škole u Kraljevu 2022.godine

Umetnička škola u Kraljevu je osnovana 2004.godine i obrazuje učenike u oblasti Kultura, umetnost i javno informisanje, kroz 3 obrazovna profila: Likovni tehničar, tehničar dizajna grafike i tehničar dizajna enterijera i industrijskih proizvoda. Profili su odabrani s obzirom na zahteve tržišta i interesovanje učenika. Školovanje na svim profilima traje četiri godine. Prohodnost  za učenike ove škole postoji ka svim fakultetima.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 292

Tagovi: , ,

Komentari su zatvoreni.