ponedeljak, 06. april 2020.

I u Kraljevu registrovan prvi slučaj korone

Objavljeno: 26.03.2020. | autor: KV Novosti -on line Bez komentara

Kod  pacijenta  kome  se , pre dva dana ,  pogoršalo  stanje  na  Infektivnom odeljenju kraljevačke Opšte bolbnice „Studenica“, i koji je , potom , prebačen na Kliniku za infektivne bolesti  Kliničkog centra u Kragujevcu registovan je pozitivan test na virus korone (Covid19).

Tako se , na žalost , i Kraljevo ,danas ,  upisalo  na listu onih gradova u Srbiji u kojima su već registrovani slučajevi zaraze virusom korone.
Prema rečima dr. Aleksndra  Macana , direktora Zavoda za javno zdravlje u Kraljevu , radi  se  o muškarcu mlađe  starosne  dobi koji je došao iz Belgije , koji je prijavio svoj dolazak i bio ,navodno , u samoizolaciji.

Opšta bolnica Studenica u Kraljevu

Po rečima doktora Macana prema njegovoj porodici su , ranije , preduzete sve  neophodne  epidemiološke mere.

U Kraljevu ,trenutno , čekaju nalaze sa Instituta „Torlak“ za još četri pacijenta od kojih su dva hospitalizovana a dva se nalaze u samoizolaciji.

Civilna zaštita grada Kraljeva dezinfikuje ulaze u stambenim zgradama

Dvadeset  timova pripadnika  Civilne zaštite  radiće  na sprovođenju epidemioloških mera zajedno sa jednom ekipom Zavoda za javno zdravlje i jednom ekipom Veterinarskog  specijalističkog  instituta – najavio je rukovodilac Odeljenja za poslove civilne zaštite Zdravko Maksimović prilikom početka akcije dezinfekcije stambenih zgrada u Kraljevu.

„Očekujemo da danas i sutra svi ulazi stambenih zajednica na teritoriji grada Kraljeva budu tretirani u skladu sa propisanim merama. Za sada ima registrovanih 596 stambenih zajednica na teritoriji grada Kraljeva, ali broj ulaza je veći, tako da očekujemo da do 1.000 ulaza stambenih zgrada bude tretirano. Nijedan ulaz neće biti preskočen. Sve stambene zajednice će bititretirane na isti način, računajući sve i gradske i prigradske zone i Ušće, Matarušku Banju, Ribnicu“, izjavio je Maksimović.

„Imamo posebno 100 pripadnika civilne zaštite na seoskim područjima, koji su ispomoć na udaljenim mestima, tako da je ukupno 150 pripadnika civilne zaštite svakodnevno aktivno na manje prostim ili složenijim zadacima“, objasnio je rukovodilac Odeljenja za poslove civilne zaštite Gradske uprave grada Kraljeva.

Šest punktova u Kraljevu  za preuzimanje dezinfekcionih rastvora

Odlukom Gradskog  Štaba za vanredne situacije u Kraljevu  su ,od juče, na šest punktova postavljeni rezervoari sa rastvorom  dezinfekcionog  sredstva  koje građani mogu preuzimati  za potrebe dezinfekcije objekata.

Postavljena su dva rezervoara u gradu, jedan ispred zgrade Gradske uprave, drugi na Pampuli, na raskrsnici ulica Karađorđeve i Zelene Gore, jedan u Ribnici pored Doma kulture, jedan na Beranovcu pored Norveške kuće, jedan u Mataruškoj Banji i jedan rezervoar će se nalaziti na Ušću . I u selima će , uz pomoć, dobrovoljnih vatrogasnih društava biti postavljeni slični rezervoari dostupni lokalnom stanovništvu

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 279