sreda, 27. januar 2021.

I dalje raste broj zaraženih virusom korone u Kraljevu

Objavljeno: 27.06.2020. | autor: KV Novosti -on line

U današnjem sopštenju Štaba za vanredne situacije na teritorij grada Kraljeva, zasnovanom na informacijama dobijenim od Zavoda za javno zdravlje na teritoriji grada Kraljeva na dan 26. jun, ima 75 registovanih Covid-19 slučajeva i čekaju se rezultati još tri poslata uzorka.

U laboratoriju Kliničkog centra Srbije „Vatreno oko“ iz Kraljeva je juče poslato 16 uzoraka na analizu,za 13 se znaju rezultati,4 pozitivna i 9 negativnih nalaza a čeka se rezultat za još tir uzorka.

Članovi Štaba za vanredne situacije grada Kraljeva dr.Čekanac i dr.Macan

Kao što smo već javljali juče su se, ispred zgrade Skupštine grada, građanima Kraljeva obratili,putem medija, članovi Štaba za vanredne situacije  epidemiolog  prof . dr.  Radovan  Čekanac   i dr. Aleksandar Macan direktor Zavoda za javno zdravlje Kraljevo.

Oni su konstatovali da je, u Kraljevu, došlo do  naglog skoka broja  novo zaraženih  zbog opuštanja u primeni mera prevencije odmah po ukidanju vanrednog stanja.

Kraljevo se suočava sa  povećanjem broja novo zaraženih u mladoj populaciji, među građanima od 80-tog godišta i mlađim, što je posledica organizovanja raznih proslava u ovo doba godine, poput rođendana, matura ali i kasnih večernjih izlazaka u prepune klubove i restorane.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 290

Komentari su zatvoreni.