sreda, 27. januar 2021.

Humanitarni koncert raspevanih profesora u Kraljevu

Objavljeno: 08.03.2019. | autor: KV Novosti -on line

Večeras je, u svečanoj Sali Skupštine grada Kraljeva , povodom obeležavanja međunarodnog praznika – Dana žena , u organizaciji Saveta za rodnu ravnopravnost grada Kraljeva ,održan humanitarni koncert pod nazivom „Sedam hlebova”

Upravo toliko koliko košta sedam hlebova, koštala je i ulaznica za ovo nesvakidašnje veče „Pesama i pesme“ tokom koje je kraljevčanin prof. Dr.Boško Milovanović koji predaje Metodiku razvoja govora i metodiku nastave srpskog jezika i književnosti na Učiteljskom fakultetu u Leposaviću kazivao stihove naših poznatih pesnika i pevao pesme sa raznovrsnog žanrovskog repertoara uz klavirsku pratnju dr.Petra Ilića , višeg stručnog saradnika u nastavi angažovanog na Fakultetu umetnosti u Kosovskoj Mitrovici i uz zvuke gitare  Nebojše Kešelja. 


dr.Petr Ilić, za klavirom i dr.Boško Milovanović

Ovo je, za  kratko vreme, drugo pojavljivanje ovog nesvakidašnjeg tria pred publikom u Kraljevu i oni su , kao na nedavnom koncertu u Muzeju Kraljeva ,uspeli da oduševe publiku koja je ,do poslednjeg mesta, ispunila Svečanu salu Skupštine grada.

O tome ,na svoj način svedoči i činjenica da se , u nekoliko navrata, dr.Bošku Milovanoviću, tokom izvođenja nekih muzičkih numera pridužio i deo publike.U takvoj atmosferi publika nije ni registrovala kraj koncerta ostavši na svojim mestima pa je bilo potrebno da  dr.Boško Milovanović nekoliko puta ponovi da je koncert ipak završen.

Sav prihod sa ovog humanitarnog koncera namenjen je  za narodne kuhinje koje se nalaze na teritoriji Eparhije raško-prizrenske, na Kosovu i Metohiji.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 635

Komentari su zatvoreni.