nedelja, 26. maj 2024.

Fudbalski „Kup kraljice Marije“ za žene startuje u subotu u Novom Selu

Objavljeno: 18.06.2020. | autor: KV Novosti -on line

Žensko fudbalsko udruženje „Kraljica Marija“ iz Novog Sela kraj Vrnjačke Banje biće , u subotu 22.juna, povodom svog prvog rođendana, domaćin „Kupa kraljice Marije“ na kome će učestvovati 8 ženskih fudbalskih timova.

Klub domaćin turnira  je nastao  pre godinu dana kao plod entuzijazma dvojice meštana Novog Sela ,Maria Majstorovića i Bobana Milenkovića, uz  podršku kraljevske porodice Karađorđević pa je  princeza Katarina Karađorđević  pokrovitelj kluba od njegovog osnivanja.

Prinčevski par Karađorđević sa zastavom kluba „Kraljica Marija“

Klub je uzeo ime kraljice Marije Karađorđević, supruge kralja Aleksandra I ujedinitelja i majke poslednjeg jugoslovenskog kralja Petra II.

Turnir u Novom Selu je upriličen 22.juna , na dan kada je 1961 godine, u Londonu preminula kraljica Marija Karađorđević, a namera organizatora je da on postane tradicionalan.

Osnivači ženskog fudbalskog kluba „Kraljica Marija“ iz Novog Sela sa prinčevskim parom Karađorđević

Imajući u vidu činjenicu da je  mali broj žena fudbalerki u Srbiji , njih oko 800 registrovanih, razumljivo je da je malo  ženskih fudbalskih klubova. Prva liga u ženskom fudbalu  broji 12 ekipa, a u drugoj , u dve zone, severnoj i južnoj nastupa po 8 i 9 klubova. Zato će turnir u Novom Selu biti  jedan od većih turnira ženskog fudbala  organizovanih u ovoj godini.

Na turniru će nastupiti  Rad iz Beograda, Jedinstvo iz Uba, Borac iz  Čacak,Karađordje iz Topole, Plava Zvezda  iz Kragujevca, Viča iz Viče , Ivanjica i Kraljica Marija iz Novog Sela.

Oficijelna lopta turnira će biti marke „Royal“ sa grbom kluba „Kraljica Marija“ koju će, njen proizvođač ,Sport Vision, pustiti u serijsku proizvodnju u čast ovog turnira.

Recimo ,na kraju, da je ovo drugi turnir koga  klub „Kraljica Marija“ organizuje u ovoj godini. Prvi, pod nazivom „Novogodišnja zvezda kraljice Marije“ namenjen najmlađim devojčicama koje prave prve fudbalske korake je organizovan uoči novogodišnjih praznika uz podršku kraljevske porodice i opštine Vrnjačke Banje koja, ni ovoga puta,nije izostala.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 1851

Komentari su zatvoreni.