petak, 16. april 2021.

Epidemiološka situacija u Kraljevu se „vraća“ na početak novembra 2020

Objavljeno: 11.01.2021. | autor: KV Novosti -on line

U Kraljevu je danas,prema saopštenju Gradskog štaba za vanredne situacije zasnovnom na dnevnom Izveštaju Zavoda za javno zdravlje „Kraljevo“, registrovano 42 novonovozaraženih virusom   SARSCoV-2, što je rezultat nezabeležen još od prvih dana novembra prošle godine.

Ovi brojevi  još jasnije ukazuju na trend slabljenja epidemije virusa koji izaziva koronu ako se uporedi broj novozaraženih sa brojem testiranih građana.

Jer,recimo,1. novembra testirano je 122 građana a procenat novozaraženih je bilo veći od 30 odsto testiranih dok je ,danas 11.janura testirano, 266 građana, duplo više građana u odnosu na taj 1.novembar, a  procenat novozarženih je manji od 20 odsto testiranih.

Ulaz u Internističku kliniku OB Studenica danas

Broj od  41 pacijenta,koliko ih je ,prema današnjem izveštaju u Opštoj bolnici „Studenica“,na lečenju od kovida,je takođe indikator da epidemija jenjava, jer je on čak tri puta manji od dnevnog broja pacijenat lečenih u ovoj ustanovi tokom  predhodnog decembra.

Beleži se i veća razlika između broja primljenih i broja otpuštenih pacijenata u ovoj ustanovi,pa je tako danas registrovano, 10 otpuštenih i 2 primljena pacijenata.

O razornom dejstvu epidemije u Kraljevu,u predhodnih 70 dana, koja,čini se,počinje da jenjava rečito govori podatak da je broj preminulih učetvorostručen, sa 40 slučajeva zabeleženih do 1.novembra,do današnjeg broja od 165 preminulih.

A i ukupan broj novozaraženih je, u predhodnih 70 dana,uvećan za skoro šest puta sa sa 1.723 slučaja zaraženih zabeleženih  1.novembra prošle godine, do današnjeg broja od 10.225 zaraženih na teritoriji grada Kraljeva što je,bez malo,10 odsto od  ukupne populacije grada Kraljeva.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 329

Komentari su zatvoreni.