petak, 16. april 2021.

Epidemija korone jenjava i u Kraljevu

Objavljeno: 04.01.2021. | autor: KV Novosti -on line

Za prva četri dana Nove godine broj novozaraženih virusom   SARSCoV-2 ,u Kraljevu,povećan je za 237 . U istom periodu  testirano je ,dvema metodama,976 građana što ukazuje na nastavak trenda smanjivanja broja novozaraženih je je taj broj sada neznatno manji od 20 odsto od ukupnog broja testiranih.

O tome na svoj način svedoči i podatak da je broj novozaraženih ,za prva četri dana u Novoj godini, za 36 manji od neslavnog,dnevnog, rekorda od 273 novozaražena zabeleženog  9.decembra 2020 godine.

Broj preminulih se ,na žalost,za prva četri dana u Novoj godini,uvećao za 8  i sada je dostigao brojku od 156 preminulih od prvog zabeleženog smrtnog slučaja ,aprila prošle godine,u Kraljevu.

Pogled sa Trga Jovana Sarića

U Opštoj bolnici „Sudenica“ u Kraljevu trenutno se od infekcije virusom   SARSCoV-2 leče 54 pacijenta od kojih je 8 na intezivnoj nezi.Ohrabruje i podatak da je otpušteno 10 a primljeno  samo 7 novih pacijenata za protekla 24 sata.

Prvi januarski rezultati su,ipak,  više nego ohrabrujući u poređenju sa „kraljevačkim crnim decembrom“ u kome je ,sa 4.856 novih slučajeva,više nego dupliran broj novozaraženih ali,na žalost i broj preminulih,kojih je ,na početku decembra bilo 75 a na kraju meseca ta žalosna brojka  je stala na broju  148.

Prema tim,dnevnim, izveštajima koje mediji dobijaju od Gradskog štaba za vanredne situacije a koji se zasnivaju na Izveštajima Zavoda za javno zdravlje  u Kraljevu je ,od početka epidemije marta protekle godine,pa do danas registrovano 9.826 zaraženih građana što je bez malo  deset odsto od ukupne populacije grada .

No,i sa ovakvim rezultatima Kraljevo je,po broju novozaraženih, na vrhu liste  među gradovima slične veličine u Srbiji.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 300

Komentari su zatvoreni.