ponedeljak, 21. juni 2021.

Dame sa štafelajom

Objavljeno: 11.03.2020. | autor: KV Novosti -on line

Večeras je , u Galeriji kulturnog centra „Ribnica“ u Kraljevu , u čast  Međunarodnog dana žena ,otvorena kolektivna izložba „Kraljevačke umetnice“.

Autorke koje su prisustvovale svečanom otvarnju u društvu Ane Jerotijević

Na ovoj jedinstvenoj izložbi koja će trajati do 25 marta biće izložena dela četrnaset autorki iz Kraljeva. Radi se , uglavnom , o već afirmisanim umetnicama koje stvaraju u Kraljevu  ili su pak poreklom iz njega  a žive i rade u drugim sredinama u zemlji i inostranstvu .

Raznolikost žanrova i tehnika kojima stvaraju ove dame  čine ovu kolektivnu izložbu posebnom pa je ,s pravom, možemo nazvati  događajem bez premca u kulturnom životu  grada na Ibru  na samom početku ove godine.

Rad Slađane Miljković

Izložbu je, pročitavši pesmu „Ničija“ autorke Jelene Marković proglasila otvorenom glumica Ana Jerotijević,urednica kultunog programa u KC „Ribnica“.

Rad Danke Dimitrijević

U ime grada Kraljeva i Saveta za rodnu ravnopravnost umetnice je pozdravila Lidija Pavlović-Knežević poželevši im da ovakva ,ženska, izloba postane praksa koja će se ponavljati iz godine u godinu obeavši i svu neophodnu podršku i pomoć Saveta za rodnu ravnoravnost grada Kraljeva.

Podrška Saveta za rodnu ravnopravnost grada kraljeva

Posetioci će biti u prilici da, u naredne dve nedelje, vide dela Tatjane Blagojević, Slađane Miljković, Dušice Radosavljević, Aleksandre Popović, Danke Dimitrijević, Jasne Bosić, Jelene Petrović, Ljubinke Adamović Aksentijević, Milice Antonijević, Milice Šolajić, Momire Radosavljević, Nevene Mitić, Jovane Banjanac i Viktorije Zdravković.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 496

Komentari su zatvoreni.