Wednesday, 17. August 2022.

Beograd je sutra centar Kraljeva

Objavljeno: 23.06.2017. | autor: KV Novosti -on line

Sa prošlogodišnjeg predstavljanja Kraljeva u Skadarliji

Manifestacija „Kajmak bal 2017“ koju, po sedmi put zaredom organizuje Zavičajno društvo „Kraljevo“ – podružnica Beograd se održava u subotu 24.juna 2017. godine u Beogradu na dve lokacije, pre podne, od 11 časova, u Topčiderskom parku a posle podne, od 19 časova u Skadarliji (ispred kuće Đure Jakšića“) Prepodnevni deo“Kajmak bala“ biće jedinstvena smotra dobre pesme, lepog druženja i uživanja u gastonomskim čarima, našeg, nadaleko čuvenog kraljevačkog kajmaka.

Da sve protekne u duhu drugarstva, prijateljstva i zvuka rodnog kraja potrudiće se: deca iz KUD „Moravac“ iz Adrana, KUD Ratina, O.Š. „Vuk Karadžić“ iz Ribnice, O.Š. „Živan Maričić“ iz Žiče, deca iz etno odseka Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ Kraljevo a njima će se pridružiti i njihovi vršnjaci iz beogradske O.Š.“Branko Ćopić“.

„Kajmak bal“ letnji festival dobrog raspoloženja i zvuka Ibra i Morave sred Beograda ne bi bio to što jeste bez učešća , velikih umetnika koji su ime Kraljeva i našeg zavičaja proneli i proslavil širom planete, Novice Negovanovića i Raše Pavlovića koji su uvek tu sa „decom Ibra i Morave skućenom kraj Dunava i Save“. Popodnevni deo „Kajmak bal“-a počeće u subotu 24.juna u 19 časova u srcu Beograda, u boemskoj Skadarliji. Biće to prilika da se nastavi započeto druženje u Topčideru, ali i prilika da  Beograd i posetioci Skadarlije upoznaju neke od znamenitih kraljevačkih manifestacija koje će se dešavati ovog leta a i u narednim vremenima poput „Veselog spusta“, „JazzIbar“-a, „ Srebrnog kazana“- Pasuljijade“, „Maglič fest“-a , „Narcisima u pohode“, „Dana Jelene Anžujske“.

Organizaciju „Kajmak bala“ pomogli su  Gradska uprava grada Kraljeva, Turistička organizacija Kraljeva i društvo „Sveta Jelena Anžujska“.

 

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 1517

Tagovi: , ,

Komentari su zatvoreni.