četvrtak, 18. jul 2024.

Aerodrom „Morava“ će doprineti razvoju privrede Šumadije i Zapadne Srbije

Objavljeno: 04.02.2020. | autor: KV Novosti -on line

Danas je na aerodromu „ Morava“ u Lađevcima kod Kraljeva održan sastanak direktora Aerodroma Srbije Mihajla Zdravkovića i direktora Aerodroma „Morava“ Dragana Bugarinovića sa predstavnicima i direktorima privrednih komora iz gradova ovog dela Srbije koji gravitiraju Aerodromu „Morava“ a to su Kragujevac, Kruševac, Valjevo, Užice, Kraljevo i Požarevac. Sastanku je prisustvovala i  Marica Mijailović novoizabrana predsednica Inženjerske komore Srbije

Sa sastanka na Aerodromu Morava

Nijima su prezentirane mogućnosti ove nove vazdušne luke i njen značaj za razvoj Šumadije i Zapadne Srbije.

Predstvanicima komora predstavljene su i nove investicije na Aerodromu „Morava“ kao i nove avio –linije prema evropskim  nekim gradovima.

Sa ovog aerodroma se  ,od 17.decembra , već leti za Beč ,od 1.marta leteće se i za Solun  a u toku su pregovori sa drugim avio-kompanijama o uspostavljanju letova za druge evropske destinacije , pre svega za Nemačku i Tursku.

Dragoljub Vukadinović pred medijima na Aerodromu Morava-foto AM

Medijima  se , posle sastanka, obratio Dragoljub Vukadinović, predsednik Skupštine privredne komore Raškog i Moravičkog okruga, koji je je istakao značaj  ovog aerodroma za za brži privredni razvoj   ne samo regije  koji  gravitira aerodromu  nego i mnogo šireg područja .

Pored njega novinarima su se obratili   Zvonko Tufegdzić, direktor Regionalne privredne komore Kraljevo i direktor Aerodroma Srbije Mihajlo Zdravković koji je najavio otvaranje nove piste za kargo i čarter letove, dužine 3.500 metara i širine 60 metara.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 2740

Komentari su zatvoreni.