petak, 27. maj 2022.

Zorana Mihajlović i Aleksandar Vulin ,ponovo, u Kraljevu

Objavljeno: 27.02.2019. | autor: KV Novosti -on line

Današnju posetu Kraljevu  Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture,  Zorana Mihajlović, je započela odvojenim sastancima sa načelnikom Raškog upravnog okruga Nebojšom Simovićem i gradonačelnikom Kraljeva dr. Predragom Terzićem.

Posle ovih sastanaka Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović je održala konfereciju za štampu na kojoj je ,između ostalog, rekla da je na razgovrima sa predstavnicima lokalnih samouprava sa teritorije Raškog upravnog okruga bilo reči o brojnim ,važnim,infrastrukturnim projektima poput izgradnje „Moravskog koridora“ koji će povezivati koridore 10 i 11 od Pojata do Preljine a čija će gradanja početi u trećem kvartalu ove godine. Sada je u toku ,rekla je Mihalovićeva, faza pregovora između kreditora  a to su neki investicioni fondovi i komercijalne banke. Ono što se danas čulo a što će ,sigurno je ,obradovati kraljevčane jeste uključivanje ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ,angažovanjem „Puteva Srbije“ i „Železnica Srbije“, na otvaranju „ambulantnog koridora“ koji bi povezao ulicu Jovana Deroka sa  trasom ulice Zelena Gora preko nekadašnjeg ,zatvorenog , pružnog prelaza čime bi se smanjile gužve uzrokovane radovima na rekonstrukciji nadvožnjaka kod „Male pijace“. Putevi Srbije“ će , rečeno je danas , do kraja ove godine završiti , u dve faze , rekonstrukciju puta Kraljevo –Goč . Najavljena je i gradnja 200 stanova u Ribnici za pripadnike Vojske Srbije i snaga bezbednosti ,kao i dovršavanje već započete urbane regeneracije u Gradskoj koloniji . Žitelje Novog Pazara i Sjenice obradovaće najavljna rekonstrukcija puta Novi Pazar-Duga Poljana što će,jednim delom ,biti i krak, veza ka budućem autoputu Boljare-Bar, a najavljen je i skori  početak radova na rekonstrukciji puta Novi Pazar – Tutin.

Boravaka u Kraljevu Mihajlovićeva je završila obilaskom kompleksa aerodromske zgrade Aerodroma „Morava“ u društvu  ministra odbrane Aleksandra Vulina. Njih dvoje su  , pre pet dana , u okviru posete Aleksandra Vučića Kraljevu tokom  kampanje „Budućnost Srbije“ potpisali sa direktorom Kontrole letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA d.o.o) Zoranom Bogdanovićem Ugovor o određivanju aerodroma „Morava“ u Lađevcima za vojni i civilni saobraćaj.

Danas su prisustvovali potpisivanju zapisnika o pregledu i stanju nepokretnosti Aerodroma „Morava“. Ovaj dokument su potpisali direktor preduzeća „Aerodromi Srbije“ Zoran Pavlović i komandant 98. vazduhoplovne brigade pukovnik Dejan Vasiljević. Potom su Zorana Mihajlović i Aleksandar Vulin simbolično otkrili tablu sa nazivom međunarodni aerodom „Morava“. U svom obraćanju medijima na aerodromu „Morava“ oni su rekli da je ovo nastavak realizacije obećanja koje je Predsednik Aleksandar Vučić dao tokom nedavnog boravka u Kraljevu u okviru kampanje „Budućnost Srbije“ kada je najavio da će na ovaj aerodrom već 28.juna sleteti prvi veliki putnički avioni.Do tada će , rekla je Mihajlovićeva, za rekonstrukciju i opremanje dela piste i  same zgrade,sagrađene još 2010 godine, biti utoršeno 8,7 milona evra koliko je ,za ove namene, izdvojila Vlada Srbije.Pista će biti produžena sa  sadašnjih  2.200 metara na 2.500 metara i proširena sa sadašnjih 30 na 45 metara. Na budućem aredoromu , čulo se danas , biće zaposleno oko 50 ljudi različitog profila a obuka prve grupe budućeg osoblja počeće uskoro.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 1000

Tagovi: , ,

Komentari su zatvoreni.