subota, 08. avgust 2020.

Zašto je smanjen broj testiranih na dnevnom nivou u Kraljevu?

Objavljeno: 24.07.2020. | autor: KV Novosti -on line

U današnjem saopštenju  Gradskog štaba za vanredne situacije, zasnovanom na Izveštaju Zavoda za javno zdravlje Kraljevo od 23 .jula , se kaže da je u laboratoriji Veterinarskog specijalističkog instituta Kraljevo pregledano je 45 uzoraka od kojih je 16 pozitivnih  na virus „SARS-CoV-2“, koji izaziva zaraznu bolest „Covid-19“.

Registrovan  jedan novi smrtni slučaj  tako da  je  ukupan broj preminulih,u Kraljevu,od početka epidemije, 25 umrlih.

Od proglašenja vanrednog stanja 16.marta, , na teritoriji grada Kraljeva , do juče, registrovano je 1.035   osoba pozitivnih  na virus „SARS-CoV-2“, koji izaziva zaraznu bolest „Covid-19“, a  na bolničko lečenje primljeno je ,danas, sedam pacijenata, dok je osam otpušteno.

Ono čega u saopštenju nema ali je primetno  jeste  prepolovljeni broj testiranja na dnevnom nivou, u odnosu na predhodne dane, posebno od kada je u pregled uzetih uzoraka ,ponovo, uključen Veterinarski specijalistički institut Kraljevo.

Da je broj uzetih uzoraka na dnevnom nivou,u Kraljevu, smanjen potvrdili su nam i pojedini medicinski radnici angažovani u kovid ambulantama ali ni oni nisu sigurni šta je razlog tome: da li ima problema sa količinom  testova ili je pak redefinisana strategija broja dnevnih pregleda?

Bez obzira šta je tome razlog javnost bi trebalo to da zna jer je obuhvat ,broj testiranih građana u jednom danu, važan kako za lečenje obolelih tako i za organizaciju prevencije prema primarnim kontaktima zaraženih i široj populaciji uopšte.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 390

Komentari su zatvoreni.