subota, 15. jun 2024.

Vrnjačka Banja i Vranje nagrađeni  u okviru francusko-srpske platforme „Ekoopština“

Objavljeno: 19.10.2023. | autor: KV Novosti -on line

Nedavno su ,u Ambasadi Francuske u Beogradu, dodeljene nagrade u okviru francusko-srpske platforme za saradnju na izazovima održivog grada „Ekoopština“.Novim   Sporazumom ovaj projekat dve države postaje deo incijative „Zelena agenda za Srbiju“.

Opštine Vrnjačka Banja I Vranje su osvojile nagradu u kategoriji “Energetska efikasnost “. Ambasador Francuske u Srbiji, Pjer Košar je  uručio nagradu  energetskom menadžeru Opštine Vrnjačka Banja, dipl inž. Gordani Radičević.

Gordana Radičević (prvi red ,u sredini) na dodeli nagrade Ambasade Francuske (Foto:Sajt Opštine VB)

 “Nagrada je veliko priznanje za naš dosadašnji rad u ovoj veoma izazovnoj oblasti, ali i obaveza da u vremenima koja dolaze budemo još uspešniji. Veoma sam zahvalna i što ću biti u prilici da razmenim iskustva sa francuskim kolegama u Parizu i upoznam različite mogućnosti upravljanja energijom. Mi smo nagradu dobili u kategoriji opština do 40.000 stanovnika“, istakla je  tom prilikom Gordana Radičević.

Energetska menadžerka Opštine Vrnjačka Banja, dipl inž. Gordana Radičević sa nagradom za Opštinu Vrnjačka Banja

Nagradni konkurs „Ekoopština“, koji je upućen svim srpskim gradovima i opštinama, zamišljen je kao platforma za razmenu znanja i primera dobre prakse između francuskih i srpskih aktera uključenih u programe održivog razvoja gradova i opština.

Pirot i Kruševac pobednici u okviru kategorije „Održiva urbana mobilnost“. Za „Održivo upravljanje otpadom“ nagrađena je Opština Bačka Palanka i Grad Sremska Mitrovica, dok su za „Održivo upravljanje vodama“ nagrađeni Opština Čajetina i Grad Novi Sad.

Nagrade je dodelila Ambasada Francuske u saradnji sa svojim partnerima Institutom  Veolia, Saint-Gobain, Veolia, Decathlon, Wiener Stadtische, NALED i SKGO.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 309

Komentari su zatvoreni.