ponedeljak, 21. juni 2021.

Veliko srce plemenite Andre

Objavljeno: 31.07.2020. | autor: KV Novosti -on line

Studentkinja  IV godine Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, Andrea Ćirić pokazala je  svojim gestom, upriličenim povodom svog 23.rođendana,  kako se plemenite zamisli mogu sprovesti  u delo.

Ona je,kako sama kaže, verujući u geslo da se „za dobro treba boriti kao vojnik“ a znajući i za pravilo da „nijedan vojnik ne može sam da dobije rat“ svoju davnašnju želju da obeležavanje svog rođendana iskoristi i za neke humanitarne aktivnosti ,uspela da motiviše i mobiliše svoje drugrarice,drugove i prijatelje, da prikupe sredstva za kupovinu aparata za intravensku primenu lekova ,koga je, danas, uručila doktoru  Srđanu Vukašinoviću, načelnik Dečjeg odeljenja Opšte bolnice „Studenica“.

Andrea Ćirić i dr.Srđan Vukašinović

„Odrasla sam ,ovde u Kraljevu, i želela sam da poklonim  svom gradu, a najviše deci  nešto korisno“, rekla je prilikom primopredaje aparata Andrea Ćirić,  uspešna studentkinja Elektrotehničkog fakulteta  i  aktivan član istraživačkog tima u Istraživačkoj stanici Petnica.

Svedoci smo ,ovde u Kraljevu, da su se , u vremenima pre pojave  virusa korone, a bogami i tokom epidemije, organizovale proslave rođendana, naročito punoletstva, koje su ,po  broju gostiju i skupim poklonima slavljenicima, često pretvarale u svojevrsno nadmetanje u isticanju materijalnog statusa organizatora.

Nije nam poznato da je nekome od slavljenika padalo na pamet da makar delć planiranih sredstava za takva slavlja utroši i za neke humanitarne aktivnosti.

Tim više je današnji gest Andre Ćirći važan jer će ,možda, podstaći još nekog da se ,u trenutcima lične sreće i slavlja seti i potreba drugih, slabijh, bolesnih,nemoćnih…

Zbog toga, još jednom: Hvala ti Andrea!

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 349

Komentari su zatvoreni.