četvrtak, 19. septembar 2019.

Velike nesreće su , često, posledica nasilja nad istinom i istorijom

Objavljeno: 12.12.2018. | autor: KV Novosti -on line

Večras je , u Kraljevu ,u svečanoj Sali Skupštine grada, pred oko devedesetak posetilaca , u organizaciji Gradskog odbora Srpskog pokreta obnove, promovisan novi roman Vuka Draškovića „Aleksandar od Jugoslavije“.

I  bez traganja za „ dlakom u jajetu“ večerašnji događaj najavljen od strane organizatora , političke stranke koja participira u vlasti i na nivou grada Kraljeva , kao promocija novog romana, ne može proći bez političkih kvalifikacija.

A one , političke kvalifikacije , se , pre svega , sudeći po broju posetilaca i broju medija zainteresovanih za događaj ,mogu sažeti u impresiju „panta rhei“.

Sve prolazi pa i nekada nesporna ,politička, harizma Vuka Draškovića koga je ,svojevremeno, u gradu na Ibru ,dočekivalo desetina hiljada njegovih pristalica.

E sad da li je baš samo njih devedesetak i ljubitelj njegove pisane reče teško je razaznati ,posebno kada se zamene komunikacijski alati za transfer , par excellence političkih stavova autora iskazanih i kroz formu književnog dela  ili je ,pak, organizator književne večeri nešto prevideo pokazaće vreme.

A večeras ,u svečanoj Sali Skupštine grada Kraljeva , i uvodničar na promociji Aleksadar Čotrić i Vuk Drašković autor romana „Aleksandar od Jugoslavije“ su , obraćajući se prisutnim  ukazali na činjenicu da su velike nesreće država i naroda , često, posledica i proizvod nasilja nad istinom i istorijom.

Podsećanje je za svako poštovanje!

Čiča  Savova šolja za Vuka

Savo Stanojević i Vuk Drašković

Da Vuk Drašković   ima svoje verne pristaše dokaz je i večerašnji gest gospodina Sava Stanojevića , penzionisnog majstora za vučne vozove iz Kraljeva. Iako u svojoj desetoj decenijij , ovaj vitalni dvedesttrogodišnjak , nije propustio priliku da se i večeras sretne sa Vukom Draškovićem , sa kojim, evo već bezmalo četri decenije, deli iste političke stavove i da mu , u znak pažnje, daruje keramičku šolju sa motivima  koji podsećaju na  monarhističke vrednosti za koje se obojica zalažu.

Broj pregleda: 423

Komentari su zatvoreni.