ponedeljak, 03. avgust 2020.

Uzorci iz Kraljeva,od danas, na testiranju u laboratoriji „Vatreno oko“ u Beogradu

Objavljeno: 18.05.2020. | autor: KV Novosti -on line

Od danas ,svi uzorci koji se uzimaju na teritoriji grada Kraljeva kojima se utvrđuje da li je neko lice pozitivno ili nije na  virus „SARS-CoV-2“ koji izaziva zaraznu bolest „Covid-19“, biće testirani u laboratoriji „Vatreno oko“ u okviru Kliničkog centra Srbije,kaže se u sapoštenju Gradskog štaba za vanredne situacije na teritoriji grada Kraljeva.

Kako saznajemo do ove izmene došlo je odlukom resornog Ministarstva zdravlja što prakično znači da Veterinarski specijalistički institut u Kraljevu koji je ,do danas,vršio analizu uzoraka na virus „SARS-CoV-2“ za potrebe više lokalnih samouprava iz ovog dela Srbije prestaje sa tim aktivnostima.

Zida se zgrada Zavoda za javno zdravlje u Kraljevu

Nova laboratorija,donaciji Kine Srbiji ,u borbi protiv virusa korona,može,dnevno, obraditi do 2000 uzoraka čiji se rezultati mogu znati posle  pet sati od urađene analize. Posle perioda uhodavanja laboratorija je dostigla maksimum korišćenja  propusne moći instalirane opreme.

U „Vatrenom oku“ trenutno je angažovano 46 istraživača podeljenih u četiri tima, a radi se u dve smene od po 12 sati.

Epidemiološka situacija na teritoriji grada Kraljeva je,inače, neizmenjena u odnosu na prethodni dan, evidentirano je,do danas, ukupno 51 lice pozitivno na virus „SARS-CoV-2“,što je,2,83 odsto zaraženih,od ukupno do sada testiranih 1801.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 271

Komentari su zatvoreni.