subota, 15. jun 2024.

Upadljivo ćutanje institucija o slučaju povređivanja Predraga Voštinića

Objavljeno: 12.09.2023. | autor: KV Novosti -on line

Prošla su dva dana od kako je, povređen  Predrag Voštinić, aktivista Lokalnog fronta iz Kraljeva ,imenovanu u ,za sada, jedinom zvaničnom saopštenju neke državne  institucije, tačnije u Saopšenju Policijske uprave Kraljevo, kao „četrdesetosmogodišnji biciklista“ i jedan od aktera, kako se u tom istom Sopštenju kaže, „saobraćajne nezgode“.

Javnost u međuvremenu saznaje ,iz izveštaja medija i izjava koje daju predstavnic Lokalnog fronta nekim medijima, da su drugi učesnici tog događaja, bili u dva vozila i da se ,kako kažu predstavnici Lokalnog fronta, radi o nih sedmoro, kadetima Policske akdemije i nekolicini aktivnih pripadnika policije.

To je poslužilo kao povod da Lokalni front ,u objavi  na svom FB nalogu postavi neka pitanja koja prenosimo u celini:

 Danas smo mi mogli da izgubimo druga.

Šta da je to bio neko nepoznat? Bilo bi zataškano odmah?

Mora da postoji pravo svakog da ne bude ubijen ili napadnut. Srbija je postala zemlja nasilja u kojoj svako bahat može da nasumično udara bicikliste ili ljude na ulici i da prođe nekažnjeno jer je policajac/kriminalac/član neke stranke?

Znali smo da će biti teško, ali je svima zajedno teže bez pravde. Zato je važno da policija radi svoj posao.

Pravda mora da stigne do svakog obespravljenog. Do svakog građanina i građanke ove zemlje.

Mora borba.

Borba za svakog čoveka.

Ova pitanja ,uz konstatciju o bahtom ponašanju nekih od tih sedmoro, kadeta Policijske akdemije i aktivnih pripadnika policije prilkom komunikacije sa povređenim Voštinićem, postavio je i  Vladan Slavković aktivista Lokalnog fronta u svom jutrošnjem gostovanju u programu televizije Nova S.

On je istakao da ,za sada, nema nikakvih indicija da je povređivanje Voštinića politički motivisano ali da činjenica o vraćanju aktera povređivanja Voštinića  do njega, posle okretanja na nekoliko stotina metara udaljenom kružnom toku i način njihove verbalne komunikacije sa njim, svedoči o njihovoj bahatosti i samouverenosti da da mogu proći nekažnjeno za prekršaj koji su učinili.

Imajući u vidu i to ko su  sve akteri događaja u kome je  povređen Predrag Voštinić javnost  očekuje da se o ovom događaju ,što pre je moguće, izjasne i druge ,nadležne, institucije pored Policijske uprave Kraljevo.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 328

Tagovi: , , ,

Komentari su zatvoreni.