ponedeljak, 21. juni 2021.

U Kraljevu,danas, bez novih rezultata testova na koronu

Objavljeno: 29.07.2020. | autor: KV Novosti -on line

U današnjem  saopštenju Gradskog štaba za vanredne situacije, zasnovanom na Izveštaju Zavoda za javno zdravlje Kraljevo , kaže se da „nije bilo pristiglih rezultata iz Direkcije za nacionalne referentne laboratorije Batajnica, Beograd , tako da je ukupan broj registrovanih lica pozitivnih na virus „SARS CoV-2“, koji izaziva zaraznu bolest „Covid-19“, na teritoriji grada Kraljeva na dan 29.07.2020. godine  – 1.151“.

U kraljevačkoj kovid ambulanti pri Domu zdravlja juče su pregledana 142 pacijenta od kojih je  uzeto 55 briseva za dalju analizu.

U istom Saopštenju se navodi da su, danas, u Opštoj bolnici „Studenica“ Kraljevo preminula 2 pacijenta, tako da je ukupan broj preminulih od početka epidemije u Kraljevu 28.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi ,u kovid delu, nalaze  se 74 pacijenta od kojih je 9 na intezivnoj nezi  a  dva pacijenta su  na respiratoru. U protekla 24 časa primljeno je šest novih pacijenata a 10 je otpušteno.

Ovo,inače, nije prvi put da u Kraljevu izostanu  informacije o broju novozaraženih  na teritoriji grada. Prvi put se to deslio kada je 31.marta Gradski štab za vanredne situacije počeo sa primenom  Zaključka  Vlade Srbije 05 broj 53-2929/2020 od 28.032020 godine što je podrazumevalo da će te informacije stizati iz Beograda. Kada se,dan-dva, kasnije uvidelo da je to teško sprovodljivo nastavljena je praksa dnevnog informisanja lokalnih medija od strane Zavoda za javno zdravlje a preko Gradskog štaba.

Pre dva dana smo već  izvestili da se ,  u laboratoriji Veterinarskog specijalističkog instituta Kraljevo , ne rade pregledi uzetih uzoraka , iz razloga koji nisu , zvanično, saopšteni  iako je ova ustanova , prvi put, uključen u ispitivanje uzoraka građana na virus „SARS-CoV-2“ , u periodu od 31. marta do 17. maja ove godine, a drugi put  od 8.jula do 27.jula.

Ostaje nam da sačekamo zvanično objašnjenje zašto su ,danas, izostali zvanični rezultati sprovedenog testiranja građana i da li će i kada ,po treći put, uključiti  Veterinarski specijalistički  instituta Kraljevo u analizu uzetih uzoraka.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 488

Komentari su zatvoreni.