nedelja, 19. septembar 2021.

U Kraljevu više od sto novozaraženih u jednom danu

Objavljeno: 19.11.2020. | autor: KV Novosti -on line

Procena  epidemiolog dr.Radovana Čekanca ,člana  Gradskog štaba za vanredne situacije u Kraljevu,da će broj  zaraženih virusom „SARSCoV-2“,koji izaziva zaraznu bolest „Covid-19“ preći stotinu u jednom danu,izrečena medijima danas pre podne,dobila je,na žalost , svoju potvrdu u dnevnom Izveštaju  Zavoda za javno zdravlje koga ,medijima dostavljaju iz Gradskog štaba u popodnevnim časovima.

U današnjem saopštenju Zavoda za javno zdravlje Kraljevo  kaže se ,da je od 203 uzorka brisa uzeta u zdravstvenim ustanovama na području grada Kraljeva  njih 112 bilo pozitivno što je ukupan broj zaraženih,od početka epidemije u martu, na teritoriji grada Kraljeva, povećalo na 2888  zaključno sa današnjim danom.

Prema istom,današnjem,Izveštaju promenjen je i broj umrlih za jedno lice  tako da je, ukupan broj preminulih,u Kraljevu  od početka epidemije, 54 osobe.

Snimci Odeljenja za poslove civilne zaštite u Kraljevu

Gradski štab za vanredne situacije je saopštio da su poverenici civilne zaštite  tokom prethodne noći dezinfikovali javne površine,gradske ulice, trgove, kao i prostore ispred restorana, pošta, banaka,dok su ekipe  JKP „Čistoća“  dezinfikovale prostor oko Kovid ambulante, Kovid bolnice, kao i Gerontološkog centra i Specijalne bolnice „Agens“ u Mataruškoj Banji.

Gradski štab  je podsetio građane da im je rastvor za dezinfekciju javnih i drugih površina dostupan u rezerboarima smeštenim na pet lokacija u gradu:ispred zgrade Skupštine grada , na raskrsnici kod Pampule, u Ribnici kod Kulturnog centra , na Beranovcu i  u Mataruškoj Banji.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 245

Komentari su zatvoreni.