ponedeljak, 21. juni 2021.

U Kraljevu , u martu, od posledica korone preminulo 67 a za prva četri dana aprila još 13 sugrađana

Objavljeno: 04.04.2021. | autor: KV Novosti -on line

Za protekla 24 sata u Kraljevu je,prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje „Kraljevo“,od posledica virusa SARS-CoV-2 preminulo troje građana, pa je broj preminulih od posledica korone, od početka epidemije u martu 2020 godine, narastao na 290 slučajeva. Zaključno sa današnjim danom registrovano je 17.399  slučajeva zaražavanja virusom SARS-CoV-2 na području grada Kraljeva.

Tako se broj preminulih ,za prva četri dana aprila povećao za 13 a broj novozaraženih za 506. Na taj način nastavljen je negativan martovski trend, jer je u tom mesecu broj novozaraženih u Kraljevu uvećan za 3.946 novih slučajeva, a tragična brojka preminulih za čak 67, samo 6 smrtnih slučajeva manje od neslavnog „crnog decembra 2020“ ,kada je preminulo73 naših sugrađana.

Za ohrabrenje je brojka vakcinisanih u Kraljevu. Do danas je, prvom vakcinom, vakcinisano 42.492 a revakcinisano je 18.053 žitelja Kraljeva.

U grad je danas dopremljeno 230 doza ruske vakcine za prvu vakcinaciju po spisku e-Uprave koja će se,sutra, obaviti u Hali sportova u Ribnici od 14 do 20 časova.Pre podne od 8 do 14 revakcinisaće se oni građani koji su već primili I dozu Sinopharma i  ruske vakcine. Ušće,Vitanovac,Vrba,Konarevo i Lađevci nastavljaju revakcinaciju  u svojoj prepodnevnoj smeni.

Po Odluci Kriznog štaba,od sutra će doći do delimičnog ublažavanja mera kada su u pitanju ugostiteljski objekti.Ugostiteljskim objektima sa baštom od sutra će biti dozvoljen rad isključivo na otvorenom, uz poštovanje epidemioloških mera, koje između ostalog, podrazumevaju najviše petoro ljudi za istim stolom, uz obavezan razmak od dva metra između stolova.

Tržni centri, osim onih u kojima radnje imaju ulaze spolja ostaju zatvoreni, kao i kafići i restorani koji nemaju bašte, ali će i oni moći da rade šaltersku prodaju hrane i pića.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 319

Komentari su zatvoreni.