petak, 16. april 2021.

U Kraljevu 110 novozaraženih i jedna preminula osoba između dva dnevna izveštaja

Objavljeno: 24.12.2020. | autor: KV Novosti -on line

Trend postepenog ali konstantnog,smanjenja  broja novozaraženih u odnosu na broj dnevno testiranih građana na prisustvo virusa SARSCoV-2,u Kraljevu, se nastavlja sudeći prema današnjem saopštenju Gradskog štaba za vanredne situacije koji se bazira na Izveštaju Zavoda za javno zdravlje.

 Testirano je 416 građana  a broj novozaraženih je uvećan za 110 i sada iznosi 8.987 slučajeva  od početka pandemije,u martu ove godine.

U periodu između dva dnevan izveštaja u Opštoj bolnici „Studenica“  u Kraljevu preminula je,na žalost,još jedna osoba tako da je ukupan broj preminulih ,u Kraljevu, narastao na 132 osobe od početka epidemije

U Kraljevu je,za protekla 24 časa, PCR metodom testirano  174  uzoraka, prisustvo virusa je potvrđeno kod 52 osobe, antigenskim testom pregledano je 242  brisa a  prisustvo virusa  je,prema indikacijama, utvrđeno kod 58 osoba.

Broj novozaraženih u odnosu na broj dnevno testiranih građana kreće oko 25 odsto što je daleko manje od  dnevnog proseka od preko 40 odsto novozaraženih  u odnosu na broj testiranih na dnevnom nivou beležen u prvim nedeljama decembra.

U Opštoj bolnici „Studenica“ trenutno se ,od korone, leči 100 pacijenataje,od kojih je njih 10 je na neinvazivnoj terapiji, a dvoje je intubiranih.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 271

Komentari su zatvoreni.