subota, 17. april 2021.

Stagniraju brojke novozaraženih u Kraljevu

Objavljeno: 30.12.2020. | autor: KV Novosti -on line

Relativno ohrabrujući podaci o broju novozaraženih u Kraljevu, u poslednja dva dana, ukazuju da se trend novih slučajeva infekcije  kreće,nekoliko dana za redom,  ispod 100.

Tako je ,danas  u Kraljevu, registrovano 80 novih slučajeva infekcije virusom  SARSCoV-2 a juče je ta brojka iznosila 80.

Sa ovim rezultatima došlo se, u Kraljevu, do brojke od 9.524 slučajeva zaražavanja virusom korone od početka njene epidemije u martu ove godine.

U predhodna dva dana testirano je,dvema metodama,638 građana a broj novozaraženih je nešto iznad 20 odsto od broja testiranih.

Na žalost zabeležena su ,juče, tri nova smrtna slučaja tako da je ukupan broj preminulih,od početka epidemije u Kraljevu,povećan na 146.

Danas je počela i vakcinacija štićenika u Gerentološkom centru u Mataruškoj Banji pa je, tako,vakcinisano 136 korisnika usluga ove ustanove i 20 zaposlenih.

Vakcinaciju  je obavio  tim od tri lekara i tri medicinske sestre iz kraljevačkog Doma zdravlja,koji su predhodno prošli obuku za davanje ove vrste vakcine,koja im je dostavljena preko Zavoda za javno zdravlje u Kraljevu.

Direktor Zavoda dr. Aleksandar Macan je rekao da će ovih 156 vakcina biti i jedine iskorišćene,u ovoj godini,na teritoriji Kraljeva da da novi kontigent vakcina očekuju tokom januara 2021 godine.

Mediji u Kraljevu su danas dobili saopštenje kojim komunalna inspekcija i komunalna milicija grada Kraljeva najavljuju pojačanu kontrolu  sprovođenje mera lične zaštite, kao i radno vreme  ugostiteljskih, trgovinskih i drugih objekata.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 247

Komentari su zatvoreni.