subota, 15. maj 2021.

Sedmica strahova i nade

Objavljeno: 10.04.2021. | autor: KV Novosti -on line

Ako bi smo trebali da ,u najkraćem,opišemo stanje sa epidemijom korone u nedelji  za nama,od prošle  subote 3.aprila do danas,onda su to,izvesno je, reči iz naslova ovog teksta: Strah i nada!

U Kraljevu je, u tom periodu, preminulo još 22 naših sugrađana od posledica izazvanih  zaražavanjem virusom SARS-CoV-2 čime smo stigli do brojke od 309 preminulih od početka epidemije,marta prošle godine.

Kada čujete da je ,u jednom danu, preminulo osmoro pacijenata lečenih od posledica izazvanih  virusom korone u Opštoj bolnici „Studenica“, a to se upravo deslio u petak 9.aprila, ne možete a da ne osetite strah.

Nadu dobijemo kada nam se ,kao danas, saopšti podatak o 82 novoregistovana slučaja zaražavanja na dnevnom nivou.To je za 12 manje nego predhodnog dana a u procentima rečeno,to je za preko 10 odsto manja brojka od dnevnog proseka od 95 novozaraženih u sedmici za nama.

Sa tim brojevima stigli smo,u Kraljevu  do brojke od 17.963 ukupno zaraženih od izbijanja epiedmije pre trinaest meseci.

Nadu nam jačaju i brojke vakcinisanih i revakcinisanih u Kraljevu koje beleže veliki rast. Tako je ,u sedmici za nama, brojka ukupno vakcinisanih građana (prvom i drugom vakcinom) uvećana,zaključno sa 9.aprilom za 7.524 čime se stiglo do 49.448 ukupno vakcinisanih (I vakcinom 29.135 i 17.486 revakcinisanih)

Nadu nam jača i podatak da je samo za tri dana ,od 6. do 9.aprila, kada je omogućeno vakcinisanje i bez predhodnog prijavljivanja to uradilo čak 2.960 građana.

Ostaje nam ,ipak,da i uz sve najavljene mere popuštanja raznoraznih ograničenja budemo i dalje razumno oprezni u kontaktima i masovnijim okupljanjima a i da nastavimo sa pozitivnim trendovima vakcinisanja.

Uz lepo vrem koje dolazi eto dovoljno razloga za blagi optimizam i nadu da će situacija sa epidemijom korone u Kraljevu ,u predstojećim danima, biti bolja.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 172

Komentari su zatvoreni.