petak, 26. februar 2021.

Sahranjen prvi urednik Radio Kraljeva

Objavljeno: 16.01.2021. | autor: KV Novosti -on line

U Kraljevu je danas sahranjen Miodrag Đokić (1933-2021) direktor Radio Kraljeva u osnivanju a kasnije,posle spajanja sa Ibarskim novostima  i prvi urednik Radio Kraljeva.

Po odlasku iz Radio Kraljeva Miodrag je obavljao niz rukovodećih dužnosti u preduzeću „Autotransport“ iz Kraljeva da bi radnu karijeru okončao ,kao rezervni major pešadije, u nekadašnjem Štabu za teritorijalnu odbranu Međuopštinske regionalne zajednice Kraljevo.

Miodrag Đokić

Pre ovih dužnosti Đokić je radio kao učitelj u rodnoj Katrgi a potom je obavljao i niz odgovornih funkcija u ondašnjoj opštinskoj omladinskoj organizaciji.

Radio Kraljevo je, svojom   Odlukom od 30.juna 1966 godine, osnovala  Skupština opštine Kraljevo a program je počeo da se emituje 30.decembra 1970 godine.
Kao direktor radija u osnivanju Miodrag Đokić je bio zadužen za poslove nabavke opreme i njene montaže, a kasnije i za izbor prvih zaposlenih.

Ibarske novosti iz januara 1971 godine

 U Ratini  je,tada, montiran 10 kilovatni srednje talsni predajnik  a  studio   na  VI spratu Doma društvenih organizacija.Na tom poslu Đokić  tesno je sarađivao sa stručnjacima iz Radio Beograda.

Radio Kraljevo je ,nedavno,obeleželi pola veka svog postojanja i rada.

Sa obeležavanja jednog od ranijih jubileja radio Kraljeva

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 216

Komentari su zatvoreni.