ponedeljak, 21. juni 2021.

Podrška Ministarstva zaštite životne sredine za dva eko projekta iz Kraljeva

Objavljeno: 24.03.2021. | autor: KV Novosti -on line

Ministarstvo  zaštite životne sredine je iznosom od 4.000.000 dinara podržalo dva projekta grada Kraljeva u 2021 godini  o čemu je juče,u Beogradu, sklopljen Ugovor  koga su potpisali ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i zamenik gradonačelnika Kraljeva Vukman Rakočević.

Potpisana su dva ugovora ,jedan koji se tiče pošumljavanja u cilju zaštite i očuvanja predeonog diverziteta u 2021. godini na teritoriji grada Kraljeva i drugi o sufinansiranju realizacije projekta smanjenja zagađenja vazduha poreklom iz individualnih izvora u 2021. godini na teritoriji grada Kraljeva.

Projekat „Drvoredi na levoj obali Ibra u gradu Kraljevu“ se odnosi  na pošumljavanje javne zelene površine u gradskom jezgru, na levoj obali reke Ibra, popularne „gradske plaže“ i za njegovu realizaciju ministarstvo je obezbedilo 1.000.000 dinara, a grad Kraljevo 23,43 odsto ukupne vrednosti – 306.000 dinara.

Kraljevo je dobilo finansijsku podršku u iznosu od 3.000.000 dinara i za realizaciju projekta koji podrazumeva izradu i sprovođenje programa subvencije zamene kotla za individualne sisteme grejanja, zamenom kotlova u individualnim ložištima na čvrsta goriva kotlovima na gas. Za realizaciju ovog projekta grad će obezbediti učešče u iznosu od milion dinara.

Očekivanja su da se, kroz realizaciju ovog projekta, omogući zamena 50 sistema za grejanje ekološki prihvatljivim sistemima i značajno smanji emisija RM10 čestica i drugih zagađujućih supstanci koje utiču na kvalitet vazduha u Kraljevu.

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 315

Komentari su zatvoreni.