subota, 15. maj 2021.

Omaž „Panonskom mornaru“ i u gradu na Ibru

Objavljeno: 20.02.2021. | autor: KV Novosti -on line

Grupa,preko društvenih mreža  samorganizovanih kraljevčanki i kraljevčana, upriličila je večers ,ispred renomiranog restorana „Autentik“, na centralnom  gradskom trgu okupljanje i paljenje sveća u čast preminulog Đorđa Balaševića.

Uz muziku „Panonskog mornara“ puštanu sa razglasa, koja je van svake sumnje obeležila jednu epohu u našem društvu, kraljevčani su kraj postavljene fotografije Balaševića palili sveće i na taj način se  oprostili od njega.

Fotografije: P.Ilić-Budi

Ni među kraljevčanima se nije moglo bez polemika na društvenim mrežama  o liku i delu,a posebno o društvenom angažmanu Balaševića, pri čemu na žalost nije moglo bez teških reči za taj njegov,  antiratni, društveni angažman.

Za kraj ovog izveštaja,u želji da dočaramo bar  delić  uzavrele, i kvazi polemične,  atmosfere sa duštvenih mreža  prenosimo vam komentar koja je objavio jedan ugledni kraljevački arhitekta.

O dubini bezrazložnih i bespotrebnih podela u društvu izraženih na mrežama govori i to da je on svoje mišljenje na ličnom Fejsbuk profilu objavio na latinici a potom  i „za one kojima smeta što sam prvo otkucao na latinici“  i na ćirilici:

„Mislio sam da neću reći ništa… Ali moram! Zbog svih  onih negativnih komentara upućenih na objavu o smrti ovog čoveka. Naš narod lepo kaže: „Ne trkaj se sa konjima i ne svadjaj se sa budalama. Niti možeš konja pobediti , niti budalu ubediti…“

 Zato… Putuj mirno Panonski mornaru i neka ti je laka zemlja…

Print Friendly, PDF & Email

Broj pregleda: 244

Komentari su zatvoreni.